TRIK TERBARU MAXIS FREE INTERNET

May 05, 2012



Cik emma rasa trik yang MAXIS FREE INTERNET GUNA OPERA MINI nie dah tak boleh pakai lagi. Sekarang ni cik emma dah jumpa trik baru. Trik ni cik emma guna tak kena tolak kredit.. So cik emma nak share ngan korang trik yang terbaru ni...

Firstly macam biasa la. Korang kena download opmin handler. Kalau dah ada edit jer kat custom server and socket tu...



Buka opera mini 4.2 tadi. Masukan setting kat bawah :

HTTP Server:  



SOCKET server :


lepas tu Tick(tanda mark) kat Remove Port From URL

Untuk trik ini,korang guna je setting MAXIS 3G WAP. Macam mana nak dapat setting?

Taip 3GWAP jenama handphone model handphone(Cth:3GWAP NOKIA E72) pastu hantar ke 22333.

Atau,korang dail *100#→Internet dan Tetapan→Tetapan→Tetapan→pastu pilihlah model handphone korang.

Untuk handphone S40 download file prov ni.  Save as default lepas tu connect dengan opmin korang ye..
... Dah boleh surf internet and facebook :)

Bagi yang pertama kali guna opmin.. opmin korang akan terinstall buat pertama kali selepas masukkan setting kat atas... Dan bagi yang risau takut kehilangan kredit.. korang digalakkan tidak mempunyai kredit semasa surf.

Sekian. Sila tinggalkan komen dan rajin2 kan diri tekan iklan nuffnang cik emma yer...


Mintak jasa baik anda..Klik sini lepastu Klik VOTE NOW. Terima Kasih :)

You Might Also Like

7 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images