Change Standart Icon S60v3

March 06, 2012

Mungkin dah ramai yang tau cara nak ubah icon-icon aplikasi di handphone s60v3.
Mengubah icon aplikasi,kita mesti akan edit file*mif.
Saya nak share beberapa file *mif untuk icon aplikasi untuk handphone s60v3 saja. Sebenarnya dengan menggunakan tema saja sudah banyak yang akan berubah.

Sila tengok screenshot dibawah :

Screenshot 1


Screenshot 2


Nampak tak ada perbezaan antara gambar 1 dan gambar 2?
Ya.. Perbezaan itu terletak di icon Real Player.
Tidak ada tema yang boleh mengganti icon tersebut. Hanya ada patch yang boleh mengubahnya,tetapi tidak berjalan di beberapa jenis handphone.

Ini dia file *mif,untuk mengganti beberapa icon standart handphone s60v3.



Untuk menyimpannya,extract semua file *mif yang ada didalam folder zip tadi, ke folder C:\\Resource\\Apps atau ke E:\\Resource\\Apps.
Then Apply patc2z atau patch E2z di Rompatcher. Ikut dimana korang meletak kan file *mif tadi..

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images