Tutorial : Setkan Saiz Gambar Dalam Post

December 04, 2011

Aikkk..Aikkk..tadi try la edit bahagian post image. Menjadi jugak rupanya setkan size gambar dalam post ni..  Nak buat tak? hehe.. Jom cekidautttt.....



Ni la maksudnya... pasni tak payah nak pilih large, medium or ori size.. sebab kita dah setkan automatik  size gambar dalam post kita..

Okeh.. tak mau buang masa.. moh kita mula...


Pergi Dashboard > Edit HTML tekan CTRL + F atau (F3) cari kod kat bawah ni


]]></b:skin>
Dah jumpa ? Copy kod kat bawah ni pulak and paste kat atas kod yang korang cari tadi

.post-body img {
padding: 0px;
width: 500px;
height: 400px;

Tukarkan width and height bersesuaian dengan blog korang. Preview kalau tak error save ok :)

You Might Also Like

1 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images