REVIEW NOKIA E72 & BLACKBERRY TORCH CURVE

December 17, 2011


Haiiihh apa cita plak nie dok review pasai handphone? heheh... Actually 14 Disember yang lepas ,aku dapat birthday gift dari insan tersayang.. Dia hadiahkan aku Nokia E72... walaupun handphone yang dia bagi tu dia dah pernah guna, tapi aku rasa happy la dapat hadiah dari dia.. Kalau tidak dia nak bagi kat aku Blackberry Torch Curve , tapi dia teringin nak guna handphone tu.. lagipon keypad Blackberry tu keras sikit..tak macam E72 soft sikit button dia.. ni kira first time la aku guna handphone keypad jenis QWERTY.. jenuh jugak la nak belek2..hehe.. ok ... jom review sikit pasal handphone Nokia E72 and Blackberry Torch Curve.


NOKIA E72


 Nokia E72 adalah Nokia Eseries yang meneruskan legasi E61, E61i, E71 dan E63.

 Ia memiliki keyboard QWERTY yang padat tetapi mudah digunakan.

 Pada pendapat saya, hardware E72 lebih mampat dan padat dari E71. Bentuknya juga agak berlainan sedikit.

.Keyboardnya juga lebih timbul dan lebih mudah untuk menggerakkan jari.

Butang-butang seperti D-Pad dan Softkeynya juga berbeza dari E71 dan lebih timbul.

 Disamping itu, D-Pad E72 juga memiliki Optical roller yang membolehkan anda mengoperasikan 72 tanpa menekan jari dengan kuat.

 Nampak gayanya, E72 memiliki gaya dan ciri-ciri Eseries terbaru yang sama seperti E52 dan E55.

BLACKBERRY TORCH CURVE 


GENERAL 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
Announced 2009, July
Status Available. Released 2009, August
SIZE Dimensions 109 x 60 x 13.9 mm
Weight 106 g
DISPLAY Type TFT, 65K colors
Size 320 x 240 pixels, 2.46 inches (~163 ppi pixel density)
- QWERTY keyboard
- Touch-sensitive optical trackpad
SOUND Alert types Vibration; Polyphonic(32), MP3 ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes, check quality
- Dedicated music keys
MEMORY Card slot microSD, up to 32GB, buy memory
Internal 256 MB
DATA GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
Speed No
WLAN Wi-Fi 802.11b/g
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
USB Yes, microUSB
CAMERA Primary 2 MP, 1600x1200 pixels
Video Yes, QVGA
Secondary No
FEATURES OS BlackBerry OS
CPU 512MHz
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, IM
Browser HTML
Radio No
GPS No
Java Yes
Colors Black
- MP3/eAAC+/WMA/WAV player
- MP4/H.263/H.264/WMV player
- Organizer
- Voice memo/dial
- Predictive text input
BATTERY Standard battery, Li-Ion 1150 mAh
Stand-by Up to 408 h
Talk time Up to 4 h 30 min

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images