Tutorial : Cara nak buat wishlist

February 09, 2011

Adoii..penat mengemas gerai semalam. Terpaksa tutup gerai nak niaga pun mak tak brape sihat sekarang.
Tadi check emel ade orang request tutorial buat wishlist .

Ape menda wishlist tu? Tengok kat sidebar sebelah kanan tu.

Okeh mari mulakan..

nak pasang wishlist ni sama je
macam kita nak pasang
gadget lain ye kawan-
kawan..
1. copy code kat bawah ni

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 1" checked />Wishlist 1 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 2" checked />Wishlist 2 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 3" disabled />Wishlist 4 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 4" disabled />Wishlist 4 <br />
</form>



2. pastu pegi kat design >
add a gadget > HTML/
javaScript, then pastekan
code yang dah di copy tadi.

3. gantikan wishlist 1, 2, 3 dan
4 tu dengan ape yang korang
nak contohnya macam
ni..

<input type="checkbox" name="mybox" value="saya nak dia " checked />saya nak dia<br />

ingat, kena tulis dua kali
okay..
dan disabled tu untuk tak nak
tanda, yang checked tu untuk
tanda tick √

4. save, pastu save lagi kat
bahagian atas, then klik view.
settle..

You Might Also Like

1 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images