Resepi : Kek Tiramisu Simple

January 18, 2011

1 biji sponge kek atau apa2
kek
250ml whipping cream
200ml cream cheese
1/2 cawan gula halus
1 cawan air panas (nak
bancuh nescafe)
1 sudu makan serbuk
nescafe
serbuk koko untuk hiasan
1. Bancuhkan nescafe
dengan satu cawan air
panas tadi
2. Satukan gula, cheese
dan cream
3. Pukul adunan tadi
sampai kembang dan
gebu
4. Potong kek pada 2
bahagian
5. Tuangkan bancuhan
nescafe ke atas kek
6. then sapukan adunan
cream+cheese tadi
atas kek
7. Susun lagi bahagian
yang selebihnya
sapukan nescafe n baki
cream cheese td.
8. kemudian tutup
dengan cling film dan
simpan dalam fridge
sebentar

9. Hiaskan dengan serbuk
koko bila masa nak
menghidangkannya.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images