Mengapa Perpisahan Berlaku?

January 11, 2011

Salam satu Malaysia bloggers. Tahun baru 2011 nih mesti korang semua ada azam baru kan? Actually semua orang nak perkara yang baik jer dalam hidup. Tapi baik buruk hidup kita tak semuanya kita dapat aturkan, Allah dah tentukan setiap apa yang akan berlaku pada hamba-Nya.
Oryte,berbalik kepada topic hari nih "Kenapa perpisahan boleh berlaku dalam perhubungan cinta? "

Tidak Bertolak Ansur

Antara sebab2 utama perpisahan boleh terjadi coz tak ada sikap toleransi. Kalau dah sorang "api" takkan sorang lagi pun nak jadi "api". Kena lah salah sorang nih lembut hati ckit kalau nak relationship korang berkekalan.

Tidak Setia

Ha.. Ni dah kira kes nahas nih. Kalau ang nak curang tak payah lah gatai2 nak bercinta!! Pegi atur banyak mana yang kau nak! Cehwah! Garang bebenar aku kali nih. Apa perasaan korang kalau orang yg korang sayang curang ngan korang ? So, setialah.

Tidak Memahami

Yang ni pun perkara kecik yang boleh membawa ke arah perpisahan. Susah sangat ke nak faham pasangan? Kalau tak faham, cuba tanya apa yang dia suka dan dia tak suka. Jadikan benda tu sebagai asas supaya korang boleh sikit memahami pasangan korang.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images