Mencari Lagi...

October 12, 2010

Mesti korang heran kan..menda aper la yang aku dok mencari-cari neh. Sejak abes skolah aku tak sambung my study. Nak kata tak berminat tu tak la, maybe takder rezki. So, abes jer study terus jer kejer.

Aku tak payah nak kalut-kalut (gopoh) cari kejer. Mak aku neh berniaga, so aku luangkan lah masa yang terbuang ngan meniaga. Boleh la buat kuih sikit2.

Bukan aku tak penah kerja, tapi kerja tak pernah nak lekat,tatau lah kenapa.. Sebelum2 neh aku penah kerje kat cyber cafe, memang minat kerje2 yang mcm neh. Tapi takder rezki, cyber cafe tuh terpaksa di tutup atas sebab2 tertentu, then menggangur lagi lah aku.
Next plak ,aku kerja dekat kedai baju as a customer service. Tu pun sebulan jer. (haha.teruknye) . Dan yang terakhir tahun neh aku kerja kat 7ELEVEN sebagai store associate, tuh pun tak lamer sebab pihak HQ lengah2 kan gaji pekerja(malang betoi naseb aku.uwaa). Dah tu sekarang neh tengah mencari lubang2 kerja yang ada...
hope rezeki menyebelahi aku. Amin.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images