Blog Cik Emma: TRIK OPERA MINI MAXIS YANG MASIH TEMBUS

12 July 2012

TRIK OPERA MINI MAXIS YANG MASIH TEMBUS



Sekian lamanya aku tak dapat update blog sebab sibuk dengan rutin harian. Hari ni mencelah cari kesempatan untuk share tentang trik maxis yang boleh tembus lagi ni. Di sebabkan ramai yang bertanya kat facebook , aku gagahkan lah jugak online dan update.

Kebanyakkan trik dah tak boleh jalan lagi. Cuma ada satu je lagi trik yang aku guna kat handphone Nokia E72 aku tu yang masih tembus OPERA MINI 4.2 VERSI BAHASA MELAYU MOD FOR MAXIS .

Rasanya opera mini 4.2 handler pon masih jalan lagi. Cuma settingnya tu kena betul. download opera mini 4.2 dulu :

operamini 4.2 labs handler 150.jar (186 KB)


Setting untuk opera mini 4.2


Buka opera mini 4.2 tadi Pilih Costum. Masukan setting kat bawah :


HTTP Server: http://emo.maxis.com.my.server4.operamini.com:80/


SOCKET server: socket://emo.maxis.com.my.server4.operamini.com: 1080/


atau


HTTP Server: http://maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80/


SOCKET server: socket://maxis.mobby.me.server4.operamini.com: 1080/


*bahagian yang yang lain biarkan kosong


save config dan connect dengan MAXIS 3GWAP.  Macam mana nak dapat setting?

Taip 3GWAP jenama handphone model handphone(Cth:3GWAP NOKIA E72) pastu hantar ke 22333.

Atau,korang dail *100#→Internet dan Tetapan→Tetapan→Tetapan→pastu pilihlah model handphone korang.



Untuk pengguna java phone s40 ,korang kena download prov file ini. Dan set as default connection di phone korang. Connect terus dengan opera tadi.  Untuk install buat pertama kali korang kena korbankan kredit sikit. Tak pun kalau handphone yang ada WiFi install je ngan WiFi dulu ye, ataupun beli je pass internet maxis yang rm2 tu dulu...

Okay, takat ni jelah kot. Kalo tak paham baca banyak2 kali sampai paham taw ! hihihik

Mintak jasa baik anda untuk LIKE fanpage kat bawah ni ye :)


http://www.facebook.com/TrikMaxisFreeOperaMini2012



Follow my twitter 

No comments:

 
Copyright© All Right Reserved by Cik Emma