Blog Cik Emma: 7/1/12 - 8/1/12

21 July 2012

Giveaway Blog Cik Emma

Assalamualaikum wbt...

Hari ini cik emma rasa macam nak buat Giveaway..  cik emma ada hadiah menarik untuk dikongsi.. korang mesti suka punyalah...




Seperti biasa syarat-syaratnya :

  1. Wajib follow blog Cik Emma dan like Cik Emma Official Fanpage
  2. Tempek banner kat atas tu dalam entry korang. Nak tempek kat sidebar sekali pun boleh 
  3. Tag la 2-3 kawan blogger korang.
  4. Tinggalkan url entry korang kat bawah komen entry ni yek...
  5. 3 pemenang bertuah akan mendapat hadiah berupa:
    1 Hadiah sponsor dari Pixel Beads Shoppe iatu set Pixel RM35 -* LIKE fanpage & ADD facebook sponsor (WAJIB)
  6. 2 Hadiah berupa Edit Template Blog dari Cik Emma
  7. Giveaway bermula pada 21 Julai 2012 sehingga 8 Ogos 2012 .
mudah-mudahan ramai yang join GA ni :)

    12 July 2012

    PiXEL BEADS DESIGN YANG AWESOME !!

    Assalamulaikum Wbt...

    Pixel Beads sudah menjadi salah satu hobi dan kegilaan anak muda buat masa sekarang ni tak kira laki or pompuan cair dengan kretiviti pixel beads ni. Mana taknya dengan warna2 yang menarik dan memukau sudah cukup untuk buat ramai orang mencubanya sendiri. Korang tengok la gambar-gambar kat bawah nie ye . Korang pun mesti terpesona dan nak memiliki pixel beads sendiri, untuk mengisi masa lapang korang ataupun sambil buat bisnes pon boleh.... sangat berfaedah tau...

    MIX COLOUR
    1000pcs/RM15 include pos, 3000pcs or more FREE POS

    BOARD RM20 include POS

    RM8 INCLUDE POS



    Awesome kan?? murah pulak tu.. memang  baerbaloi...yang tu sikit je. Kalau korang nak jamu mata lagi boleh tengok kat Pixel Beads Bearla , kalau dah berkenan tu boleh la order terus... confirm korang berkenan punyalah :)

    juga boleh contact kalau nak order : 0192087988 (Asmaa )

    ADD Facebook : Pixel Beads

    TRIK OPERA MINI MAXIS YANG MASIH TEMBUS



    Sekian lamanya aku tak dapat update blog sebab sibuk dengan rutin harian. Hari ni mencelah cari kesempatan untuk share tentang trik maxis yang boleh tembus lagi ni. Di sebabkan ramai yang bertanya kat facebook , aku gagahkan lah jugak online dan update.

    Kebanyakkan trik dah tak boleh jalan lagi. Cuma ada satu je lagi trik yang aku guna kat handphone Nokia E72 aku tu yang masih tembus OPERA MINI 4.2 VERSI BAHASA MELAYU MOD FOR MAXIS .

    Rasanya opera mini 4.2 handler pon masih jalan lagi. Cuma settingnya tu kena betul. download opera mini 4.2 dulu :

    operamini 4.2 labs handler 150.jar (186 KB)


    Setting untuk opera mini 4.2


    Buka opera mini 4.2 tadi Pilih Costum. Masukan setting kat bawah :


    HTTP Server: http://emo.maxis.com.my.server4.operamini.com:80/


    SOCKET server: socket://emo.maxis.com.my.server4.operamini.com: 1080/


    atau


    HTTP Server: http://maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80/


    SOCKET server: socket://maxis.mobby.me.server4.operamini.com: 1080/


    *bahagian yang yang lain biarkan kosong


    save config dan connect dengan MAXIS 3GWAP.  Macam mana nak dapat setting?

    Taip 3GWAP jenama handphone model handphone(Cth:3GWAP NOKIA E72) pastu hantar ke 22333.

    Atau,korang dail *100#→Internet dan Tetapan→Tetapan→Tetapan→pastu pilihlah model handphone korang.



    Untuk pengguna java phone s40 ,korang kena download prov file ini. Dan set as default connection di phone korang. Connect terus dengan opera tadi.  Untuk install buat pertama kali korang kena korbankan kredit sikit. Tak pun kalau handphone yang ada WiFi install je ngan WiFi dulu ye, ataupun beli je pass internet maxis yang rm2 tu dulu...

    Okay, takat ni jelah kot. Kalo tak paham baca banyak2 kali sampai paham taw ! hihihik

    Mintak jasa baik anda untuk LIKE fanpage kat bawah ni ye :)


    http://www.facebook.com/TrikMaxisFreeOperaMini2012



    Follow my twitter 

     
    Copyright© All Right Reserved by Cik Emma