Blog Cik Emma: TRIK TERBARU MAXIS FREE INTERNET

05 May 2012

TRIK TERBARU MAXIS FREE INTERNET



Cik emma rasa trik yang MAXIS FREE INTERNET GUNA OPERA MINI nie dah tak boleh pakai lagi. Sekarang ni cik emma dah jumpa trik baru. Trik ni cik emma guna tak kena tolak kredit.. So cik emma nak share ngan korang trik yang terbaru ni...

Firstly macam biasa la. Korang kena download opmin handler. Kalau dah ada edit jer kat custom server and socket tu...



Buka opera mini 4.2 tadi. Masukan setting kat bawah :

HTTP Server:  



SOCKET server :


lepas tu Tick(tanda mark) kat Remove Port From URL

Untuk trik ini,korang guna je setting MAXIS 3G WAP. Macam mana nak dapat setting?

Taip 3GWAP jenama handphone model handphone(Cth:3GWAP NOKIA E72) pastu hantar ke 22333.

Atau,korang dail *100#→Internet dan Tetapan→Tetapan→Tetapan→pastu pilihlah model handphone korang.

Untuk handphone S40 download file prov ni.  Save as default lepas tu connect dengan opmin korang ye..
... Dah boleh surf internet and facebook :)

Bagi yang pertama kali guna opmin.. opmin korang akan terinstall buat pertama kali selepas masukkan setting kat atas... Dan bagi yang risau takut kehilangan kredit.. korang digalakkan tidak mempunyai kredit semasa surf.

Sekian. Sila tinggalkan komen dan rajin2 kan diri tekan iklan nuffnang cik emma yer...


Mintak jasa baik anda..Klik sini lepastu Klik VOTE NOW. Terima Kasih :)

7 comments:

MrFrost said...

xboleh >.<

Eyo Silvis said...

kalau boleh elakkan guna trick2 yang macam ni.....law maxis da block port kes dapat detect....ramai yg guna port tersebut merana coz kna x da line....

Yanz Sniperx said...

ado trik zaman pra sjarah le ni..mana leh jln agi

Yanz Sniperx said...

adoi apa pun xboleh le

Nail Kewchik said...

this trick still can use LOL!

trick zaman pra sejarah mue sana!
LOL!

sinnoumena said...

blh gna la ng0k..

kaito kidd said...

oiii tip hok 2014 ade tak ni hok zaman purbe ni

 
Copyright© All Right Reserved by Cik Emma