Blog Cik Emma: Ciri-Ciri Blog Yang Pembaca Tak Suka

26 March 2012

Ciri-Ciri Blog Yang Pembaca Tak Suka

Post ni dah lama sebenarnya. Baru terbaca hari ni kat blog Firdaus Kasim . Dan nama cik emma pon boleh tersesat dalam entry tu..hihih... Post dibawah di ambil dari status facebook Ben Ashaari . Di mana semua berdebat tentang blog yang membosankan ataupun blog orang tak suka nak ikut . Check it out. Semoga boleh memperbaiki kekurangan blog kita  :


  • Roshima Shella Hamzah : "Gambar tak penting sgt.. Isi entry tu yg penting"
  • Akmall Razlan : "Kalau i...i tak kesah la blogger nak tulis pasal apa2 pun.. sebab tu hak persendirian.. tapi ada yg tak best... sebab mcam lambat loading (berat katne pun tak tau)... banyak animasi...ada muzik (pantang betol)...adeehh.... kualiti ke tidak entry tu i tak kesah...lama2 okay la..tol tak?
  • Ben Ashaari : "suka baca blog yang ringkas dan cepat loading... hehehe"
  • Riben Putih : "Blog cite sal gosip artis..ade tulisan blink2~ , entri copy paste~ sigh
  • Roshima Shella Hamzah : "Yes. Biar blog simple tp kemas. Yang penting cpt nk loading. Saya xsuka blog yg lama gila nk loading.. Penat oi tggu.."
  • Qaseh Nilamsari : "isu semasa..blog yg mengajak kite berfikir..."
  • Roshima Shella Hamzah : "Widget2 tu yg wat blog berat.. Dlu blog sy mmg sarat ngan widget..adehh..skrg pn trasa lmbt lg nk loading"
  • Suria Lekatlekitgurl : "tak kira apa tema cerita dlm blog tu janji penyampaian dia menarik, matang, ada pengisian & tak bergimik dengan tajuk2 panas semata2.."
  • Qaseh Nilamsari : "paling best baca blog yg boleh bawa kite terbang ke alamnye..camne nak cakap eh..penceritaan yg baiklah..macam kite ikut sekali dalam hidup dia..
  • Milo Ais Tabur : "bila ada lagu autoplay...mengganggu..bila ada burung terbang2..hehe"
  • Sis Syira : "salam abg ben =)... 1. bosan bila asik citer pasal bf/gf 2. asik citer pasal kuku patah, bibir kering, n etc 3. blog lambat loading, lagu non stop, ayat siap campur2--maki ada, lucah ada--kasar ada--n etc... hehe
  • Zack Entry : "apa yang bosan adalah tunggu loading sesebuah blog yang berat..dah refresh 4 5 kali pun tak habis loadingnya.."
  • Engku Sofia : "tak eja betul, pastu lighting blog malap, tulisan xleh baca .. coz tenggelam dlm colour background dan banyak sangat animasi ! serabut....
  • Rosalina Mohd Ayob : "kebanyakannye, problem loading lambat..haa,pe lg??buang la widget2 xpenting!!hahahaha..
  • Lolly Luvfareda : "BLOG YG GILA SKEMA HAHAHAHAH MENCIK."
  • Milo Ais Tabur : lg satu, tak suka blog yang ditulis shortform..aq, tak pun bahasa eww.. gilew, sukew.."
  • Muhammad Aliff : "semua blog suke je baca tapi blog ada lagu tu yang merencatkan bacaan then terus cabut muaheeee.."

Majoriti daripada komen di atas ramai yang tak suka langsung dengan blog yang lambat loading and penuh dengan widget yang tak berfaedah... cik emma kalo masuk blog macam tu lambat sangat nak loading..terus close tab... sorry lah yer :p

3 comments:

✿ cik pieQa ✿ said...

kalau banyak sgt widget memang berat, berjanggut sampai ke buku lali menunggu.

huuU~

♥ Cik Emma ♥ said...

@✿ cik pieQa ✿ hahahaha rite :)

Liyaa Mf said...

Baca komen tuu sume bernas2 & nampak macam ramainya blogger yang berkuality kat Msia ni. Tapi realitynya ramai tu je laa yang ada kesedaran, lebih ramai lagi yang buat habit2 sbgmana dalam komen2 tuu.

Takpelah. Hak maseng2. Level pemikiran setiap orang kan tak sama. So if ada yang tak suka tuu pejam mata je :)

 
Copyright© All Right Reserved by Cik Emma