Blog Cik Emma: Cara Nak Hack Handphone S60v3 &S60v5

06 March 2012

Cara Nak Hack Handphone S60v3 &S60v5

Hack?? kenapa plak nak kena hack handphone?? ok... selalunya kalau kita nak install sesuatu benda dia akan jadi file not supported or not certificated..nak tau sebab apa? sebab handphone kita belum di hack lagi. Jadi kita tak boleh nak install unsigned file. Trik nie saya dah buat kat Nokia E72 saya, sebelum nie memang susah nak hack handphone, tapi sekarang dah ada cara yang lebih mudah. Thank to friend dari mygenkz yg banyak bagi tunjuk ajar sampai saya boleh hack handphone sendiri.

Firstly korang kena download dan install :

Extract dulu file tadi. Then install Norton. Dah install buka apps Norton tadi Go 0ptions- Anti Virus- Quarantine List -Go 0ptions- Restore all


Lepas dah restore tu keluar adri app norton then pergi kat apps  manager dalm handphone korang. Cari nama file SymantecSymbian Hack kemudian padamkan apps tu.

Ok. Sebelum tu korang kena download X-plore dulu..*(kalau dah ada bagus :p)
Dah install ker?? kalau dah.. bukak apps xplore then cari folder c:\shared\ paddam folder tu..hati2 tau.. pastikan padam folder c:\shared\ sahaja.

Bukak Rompatcher yang korang download dan extract tadi. (install dulu..klu tak install mana nak jumpa and buka apps tu :p) dalam masa yang sama buka apps xplore. Pastu pilih Apply patches Open4all (untuk akses penuh ke file system)

Pindahkan file installserver.exe ke derektori c:\sys\bin\kat sini (eg:c:\sys\bin\installserver.exe).
opps.. lupa nak bagi file installserver tu. ok download  installserver kat sini..

Kalau korang boleh grab apa yang saya ajar nie, dalam masa 5-10 minit jer korang boleh hack handphone sendiri. Tak payah rugi duit bawak gi kedai kan ??  Sorry kalau entry nie berbelit2.. tak pandai nak karang.. kalau korang tak paham tinggal jer komen kat bawah.. Insyaallah saya tolong :)

ok Bye

2 comments:

biela bell said...

Erk.anti dgr p'kataan hack ;p

Athira Husna said...

hai! blog awk jd bloglist blog saya for this march! tq for join!!

 
Copyright© All Right Reserved by Cik Emma