Blog Cik Emma: 2/1/11 - 3/1/11

28 February 2011

Cinta tak kenal siapa

Tidak salah rasanya
Andai kumemuja
Anggun di wajahmu
Kerna hati ini dah tertawan

Cinta tak kenal siapa
Hadir tanpa dipaksa
Walau berkecai badan
Melepaskanmu
Aku rela berputih tulang

Dan tak sanggup aku lihat
Engkau dipimpin oleh insan
lain...Oh
Dan tak sanggup aku dengar
Tentang keburukanmu...Ooh
Hendak kuhampirimu
Untukku luahkan semuanya
Sayangnya lidahku kelu

Apa lagi yang harus
kuperbuat
Agar kau mengerti maksud
tersirat

Maka terpaksalah aku
melepaskan
Apa yang telah tersimpan
sekian lama
Aku cintakanmu Aku
perlukanmu
Untuk mengisi ruang
kekosongan
Kau merenung bersahaja
Lalu (kau) tersenyum tanda
rela
Kemarilah kekasih
Tak perlu kau menoleh
Aku di depanmu bukanlah
bayang
Kuingin cipta sejarah
Sejarah indah...denganmu

Wahh..la ni aku tengah bunga-bunga chenta.... Gila ar.. Kali ni pun dengan orang jauh jugak..btw hangpa kena percaya kat ceq ok.haha.. Dia lebih tua dari aku 12 tahun , dan berasal dari Perlis. Aku kenal dia pun dari dalam laman sosial facebook.

Dia pernah di kecewakan byk kali dan pernah putus tunang. Mula-mula tu dia tak yakin ngan diri dia sendiri, dia takot tak leh
beri cinta sepenuh hati dia pada aku yg sebelum ni dah di kecewakan.
Btw sekarang dia dah mula boleh terima aku. Thank u so much dear, dan aku berharap hbungan aku ngan dia akan berkekalan. Insya-Allah.

25 February 2011

Yang pergi tetap akan pergi..

Salam riadah dear friends. Arini ada terbaca kisah tentang adik Qiey Faneea yang telah kehilangan kekasih yang tercinta.. Sangat-sangat sedih dan sebak bila baca kisah-kisah cinta Qiey Faneea dan arwah kekasihnya Dzarif Iskandar.

Buat adik Qiey Faneea

Yang pergi tetap akan pergi, dia takkan kembali lagi. Allah lebih sayangkan dia, dia seorang yang baik kan adik. Kalau adik sayangkan dia, adik kena lepaskan dia. Sudah di takdirkan jodoh adik dan dia sampai sini saja. Kita yang maseh bernyawa harus tempuhi hdup ini.
Banyakkan solat dan sedekahkan doa kepada arwah,semoga roh arwah tenang dan damai di sana.


Tak semua cinta akan berakhir dengan kebahagiaan ,kita perlu terima hakikat,bahawa kebahagiaan di dunia tak akan kekal lama.....


22 February 2011

Indahnya hidup wanita yang bergelar isteri


Assalamualaikum bloggers. Mari bermuhasabah diri terutama sebagai seorang wanita dan isteri.

1. Memberi/membuat segelas
air untuk suami Fadhilat :
mendapat pahala puasa sunat
1 tahun

2. Menyedia/memasak makanan yang mengenyangkan suami
Fadhilat
: mendapat pahala
haji dan umrah

3. Perkhidmatan yang diberi
pada suami
Fadhilat
: mendapat pahala
yang tidak putus-putus.

4. Menghamilkan benih suami
Fadhilat
: mendapat pahala
syahid.

5. Isteri mandi Junub dengan
suami
Fadhilat
: pahalanya seperti
sedekah 1000 ekor kambing
pada fakir miskin

6. Isteri yang memandang
suami dengan harmoni dan
menyukakan
Fadhilat :
seolah-olah berzikir
kepada Allah

7. Sekiranya seorang isteri
meninggal dunia dengan
keredhaan suaminya dia akan terus masuk syurga!

haa...apa macam. best kan bila
jadi seorang isteri nie?so
kepada pasangan yang bercinta tu.
x mau la bercinta lama-lama tau,
jom kumpul pahala sebagai
isteri ya..(wah..diri sendiri pun belum kahwin)
Perkara yang baik seeloknya di percepatkan. Semoga kita semua bertemu jodoh yang baik-baik..amin ya rabaal alamin.

credit artikel to: Qaseh Elyanas

20 February 2011

Tutorial: Sorokkan widget sidebar

Sorok widget di sidebar untuk,agar penampilan blog lebih kemas.


Cara untuk sorokan widget dengan button atau spoiler.





Salin code di bawah ini.

<div id="spoiler" style="display:none">

LETAK CODE DI SINI


</div>
<button title="Click to show/hide content" type="button" onclick="if(document.getElementById('spoiler') .style.display=='none') {document.getElementById('spoiler') .style.display=''}else{document.getElementById('spoiler') .style.display='none'}">Buka/Tutup</button>

Letak code kat sidebar.

simpan.



18 February 2011

Tutorial : Font family (HTML)

Font Example (dependent on installed fonts)
Times New Roman the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Roman the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Arial the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Garamond the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Palatino the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Antiqua the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Minion the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Helvetica the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Swiss the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Impact the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Script the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Decorative the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Blackletter the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Fraktur the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Comic Sans the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Modern the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Courier the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Calibri the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Verdana the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Frosty the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Georgia the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Avqest the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789
Monospace the quick brown fox jumps over the lazy dog. 0123456789


senang jer nak tukar search CTRL+F
font-family:
Pastu pilih code font kat atas letak je kat sebelah . contoh:
"font-family: times, serif; font-size:14pt; font-style:italic">
preview..then kalau ok,save...
done mehhh..

Suria Fm tak pancing Johan Raja Lawak

Desas-desus
stesen radio Suria FM akan
“ memancing ” pelawak Johan
(Raja Lawak) sebagai
penyampai baru stesen radio
itu dinafikan oleh Ketua
Pegawai Penyiaran Suria FM,
Yusri Abu Samah.
Yusri berkata, perkara
tersebut merupakan cerita
lama dan telah kedengaran
sebelum mereka mengambil
Sharifah Shahirah (Shira)
sebagai penyampai baru
untuk segmen pagi Breakfast
@Suria.
“ Saya akui Johan pernah di
senarai pendek sebagai
penyampai baru Suria FM dan
kami juga ada berjumpa dan
berbincang dengannya
tentang hal ini.
“ Namun begitu kami telah
memilih Sharifah Shahirah
kerana dia menepati ciri-ciri
yang kami cari. Selain Johan,
Zizan Raja Lawak juga antara selebriti yang di senaraikan, ”
ujarnya ketika dihubungi
mStar Online, di sini, bagi
mengulas gosip menerusi
ruangan pojok di sebuah
akhbar berhubung perkara
tersebut.
Tambah Yusri pemilihan Shira
adalah berdasarkan karisma
dan sikap versatil yang ada
pada pengacara tersebut,
selain memberi
keseimbangan pada aura
lelaki Zizi dan Halim pada
segmen pagi.

“ Semasa buat pemilihan ini
kami memang mencari
seorang pengacara yang
boleh berlawak bagi
menceriakan suasana pagi.
“ Dan setelah membuat
beberapa penilaian, kita lihat
Sharifah Shahirah sebagai
calon yang tepat terutama
untuk bergandingan dengan
Zizi dan Halim sebagai “ The
Kerinting 3, ” ujarnya.
Dalam pada itu, Yusri turut
memberitahu tiada sebarang perancangan bagi menambah
penyampai dalam stesen
radio tersebut terutama di
kalangan artis.
“ Setakat ini tiada sebarang
perancangan untuk
menambah bilangan
penyampai Suria FM.
Cukuplah dengan barisan
yang sudah ada ini dan kita
lihat bagaimana
perkembangannya, ” ujar
Yusri.
Mengulas tentang gandingan ‘ The Kerinting 3 ’ , Yusri
memberitahu sudah
menampakkan keserasian
antara ketiga-tiga penyampai
itu.
“ Perkembangan yang baik
sejak dari awal kehadiran
Shira, kami sedar dia mampu
membawa pengikutnya dan
penambahan bilangan
pendengar.
“ Kami menerima maklum
balas yang positif dari pendengar tentang segmen
pagi terutamanya melalui
Facebook dan khidmat
pesanan ringkas (SMS), ”katanya.

Sam keluar Bunkface?

Vokalis kumpulan Bunkface, Sam
atau nama sebenarnya
Shamsul Annuar Bahrom
dikhabarkan bakal menarik
diri daripada kumpulan
tersebut dan menubuhkan
sebuah kumpulan baru iaitu
The Azenders.
Menurut sumber, keputusan
tersebut dibuat kerana Sam
mempunyai beberapa
masalah dalaman dengan
Bunkface selain tidak
gemarkan publisiti dan dunia glamor.


Justeru itu, tempat Sam akan
digantikan oleh Myo, salah
seorang daripada ahli
kumpulan Oh Chentaku.
"Myo sudah pun mula
berlatih dan membiasakan
diri dengan lagu-lagu
Bunkface dan mereka bakal
mengadakan sebuah
persembahan khas sempena
penghijrahan Sam dalam
kumpulan The Azenders
sekitar bulan April depan, ”
kata sumber tersebut.
Bagaimanapun, Bunkface
tidak menghasilkan sebarang
lagu baru dan hanya
memberi fokus kepada
perniagaan syarikat mereka,
Bunkface Production di mana
mereka sedang dalam proses
membuka sebuah studio
rakaman baru serta
mengeluarkan barangan
cenderahati kumpulan itu.
Difahamkan ahli kumpulan
Bunkface iaitu Paan dan Youk
pula masing-masing turut
dirisik untuk menjadi gitaris kumpulan Hujan dan One Buck Shot.

Sementara itu, Sam juga menjelaskan khabar
angin mengenai penarikan
dirinya daripada kumpulan
tersebut adalah tidak benar
tetapi mengakui dia mempunyai kumpulan baru,
The Azenders.

"Memang saya akui ada
beberapa masalah antara
saya dalam Bunkface, tetapi
saya tidak menarik diri. Cuma saya lebih memberi perhatian kepada The Azenders kerana
ia sebuah kumpulan yang
baru.
"Ahli-ahli kumpulan baru
saya terdiri daripada Kudut
(dram), Izal (bass) dan Ajam
(keyboard) juga mempunyai
kumpulan mereka masing-
masing.
"Penubuhan The Azenders ini
sekadar projek sampingan
saya di mana konsep muzik
yang dibawakan lebih segar
dan lain daripada muzik-muzik yang ada di negara
kita," katanya.
Tambah Sam, buat masa ini
dia akan memberi tumpuan
lebih kepada The Azenders
memandangkan Bunkface
sedang sibuk dengan
pengurusan studio rakaman
yang akan dibuka tidak lama
lagi.
Dalam pada itu, Sam
berharap agar kumpulan
barunya itu dapat diterima
oleh peminat-peminat muzik
dengan kemunculan lagu
yang berbeza.

Sumber : Mstar

Aku dah serik nak bercinta..

Assalamualaikum wbt readers tersayang. Haiih dah berapa hari badan tak sihat ja nie.. Saya selesema cikgu..haha. Maybe cuaca terlalu panas kot, sebab tu macam2 penyakit dok mai.

Aku tak ingin nak bercinta lagi?
Biaq betoi?hahaha.
Tak dak orang la dalam dunia ni tak mau bercinta, yang jenih suka kaum sejenis pun leh bercinta,apakan pula aku yang normal nie.
Buat masa sekarang, aku sedang mengenal hati budi seorang jejaka berasa dari Perlis. Jauh tak? ?hehe. Jarak tak jadi masalah,kalau kita saling setia dan memahami.

Cam mana aku boleh jatuh cinta dengan dia?? Ofcourse la sebab dia baik, dia jenih tak suka amik kesempatan, walaupun kadang2 perangai dia pelik,aku tetap sayang dia. Buta betoi cinta ni kan.ahakz.. Apa2 pun yang penting aku harap dia boleh terima aku seadanya. Tak kisah walau perbezaan umur aku dengan dia terlalu banyak, tapi persefahaman antara aku ngan dia lebih penting.

Aku harap perhubungan cinta yang terbina antara kami berdua tak kan berakhir dengan sia2. Walaupun dia bukan yang pertama dalam hidup aku, aku harap dia akan jadi yang terakhir buat aku.

I Love You So Much.

17 February 2011

Tutorial : Cara Pasang Navigation Menu

Tutorial nih khas untuk kak Nad.

1st Step
Pegi Dashbord> Design> Page Element > Add a gadget(betul2 di bawah header)

Letak code ini

<style>
#container {
width: 100%;
margin: 0px 0px;
padding: 0px 0px 40px 10px;
}
ul, li {
margin: 0; padding: 0;
}
#blob {
border-right:
1px solid #
0059ec;
border-left:
1px solid #
0059ec;
position: absolute;
top: 0;
z-index : 1;
background:
#0b2b61 ;
background: -moz-linear-
gradient(top, #0b2b61 , #
1153c0 );
background: -webkit-gradient
(linear, left top, left bottom,
from( #0b2b61 ), to( #1153c0 ));
-moz-border-radius: 4px;
-webkit-border-radius: 4px;
-moz-box-shadow: 2px 3px 5px
#011331;
-webkit-box-shadow:
2px 3px
5px #011331;
}
#lava-lamp {
background:
#32312E ;float: left;
border: 1px solid #BDBCBA;
margin: 0px 0px 15px;
padding: 8px
430 px 10px 0px;
}
#lava-lamp li {
float: left;
list-style: none;
border-right:
1px solid #
4a4a4a;
border-left:
0px solid #
4a4a4a;
}
#lava-lamp li a {
color: #DDDCD8;
text-shadow:0 0px 1px #
81807B;
position: relative;
z-index: 2;
float: left;
font-size: 13px;
font-family: arial, sans-serif;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
padding: 0px 20px;
}
</style>
<div id="container">
<ul id="lava-lamp">
<li
id="selected"><a href=" http://link-di-
sini.blogspot.com "> Home </
a></li>
<li><a
href=" http://link-di-
sini.blogspot.com "> About </
a></li>
<li><a
href=" http://link-di-
sini.blogspot.com "> Blog </
a></li>
<li><a
href=" http://link-di-
sini.blogspot.com "> More
About My Portfolio </a></li>
<li><a href="h ttp://link-di-
sini.blogspot.com "> Contact </
a></li>
</ul>
</div>
<script src="http://
ajax.googleapis.com/ajax/
libs/jquery/1.4/jquery.min.js"
type="text/javascript"></
script>
<script type="text/javascript"
src="http://
ajax.googleapis.com/ajax/
libs/jqueryui/1.7.2/jquery-
ui.min.js"></script>
<script type="text/javascript"
src="https://
sites.google.com/site/
jquery01/
jquery.spasticNav.js"></
script>
<script type="text/
javascript">
$('#lava-lamp').spasticNav();
</script>


Background boleh di tukar contoh

background:
#32312E

Link tu tukarkan kepada link korang sendiri ok.
Kalau dah rasa puas hati terus save.. Done.

16 February 2011

Aku bersyukur walaupun aku tak cantik

Aku bahagia dan bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang...

*Kerana aku tidak cantik ..
aku tidak jadi mangsa
gangguan lelaki-lelaki yang
rosak akhlaknya.

*Kerana aku tidak cantik ..
aku dapat pelihara diri aku
daripada pandangan bernafsu
lelaki yang tidak menjaga
pandangannya.

*Kerana aku tidak cantik ..
aku selamat daripada
menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki..

*Kerana aku tidak cantik..
aku tidak mendapat fitnah
dan cemburu daripada
wanita-wanita lain.

*Kerana aku tidak cantik ..
aku tidak mengharapkan
pujian daripada mana-mana
lelaki dan wanita, dan kerana
aku tak cantik, akhirnya
aku menemui insan yang
mencintai aku seadanya.

*Paling penting, kerana aku
tak cantik..
aku sentiasa mencuba untuk
menjadi cantik pada
pandanganNya. Cantik pada
pandangan manusia bukanlah apa-apa...


14 February 2011

Tutorial: Cantikkan Post Title

okay . just for tutorial . *malas buat entry panjang panjang

1 . buka Design > Edit HTML > tekan Ctrl + F > cari kod h3.post-title {
2 . copy kod ni

font: 23px ducky;

kalau nak buat shadow kat title post korang , copy kod ni

text-shadow: 2px 2px 3px #333;

4 . paste kan code tu kat bawah code yang korang cari tadi .

5 . preview kan hasil kerja korang . kalau tak de apa apa error , save !

tulisan merah tu boleh ubah ikut kreativiti korang . selamat mencuba !

rajinkanlah diri anda untuk comment dan like . Thanks ! (:

credit: nurul fatihahh

Sejarah Di Sebalik Sambutan Valentine's Day


hari nih 14 hari bulan februari..
masih ramai lagi umat islam yang still nak sambut hari kekasih nihh..kononnya nak menghargai kekasih..
ishhhh..korang tau tak sejarah di seblik hari valentine nihh??

kalau nak tau mai ceq bgtau apa yang ceq tau..

kepada umat islam jangan terpedaya kerana sambutan hari kekasih nie
disambut oleh kaum kristian sahaja
tidak disambut oleh kita umat islam

mau tau sejarah Valentine nie?
oke begini ..

si Valentine (seorang paderi) nie penyebar dan juga penganut agama kristian yang tegar di Rom
tetapi Raja Rom ketika itu tidak suka kepada agama kristian
kerana bertentangan dengan agamanya
dan akhirnya dia kena hukum bunuh pada 14 Februari.
( tahunnya akuh xtau bila )
orang-orang kristian pada masa itu menganggap si Valentine nie orang yang mulia
kerana sanggup berkorban dan mati demi kasih sayang kepada agama dan penganut-penganutnya.

sebelum itu, semasa si Valentine nie masih dipenjarakan
dia telah jatuh cinta kepada seorang anak salah seorang pegawai penjara
dan sebelum di hukum bunuh
dia sempat menulis sepucuk surat cinta untuk perempuan tersebut
yang bertulis From Your Valentine

menurut sumber lagi yang menyatakan bahawa
Valentine adalah sempena kejatuhan Islam di Kerajaan Sepanyol
Paderi St. Valentino telah mengumumkan hari tersebut sebagai hari
kasih sayang kerana bagi mereka islam adalah kejam.

kalau dah tau pasal sejarah Valentine nie
pasti kita dah buka mata dan minda
tapi akuh dulu xtau pasal sejarah valentine nie tp akuh memang tau sambutan
nie khas untuk kaum kristian sahaja

mau tau mcm mana akuh tau? haha!
senang jer mau tau
'Hari Kekasih' kalau dalam bahasa melayu pasti 'Lover Day' kan?
tapi kenapa mesti Valentine?

akuh masa sekolah dlu mind akuh memang dah set kalau dah nama mcm Valentine nie
mestilah nama-nama orang kristian kan?
ada ka nama orang islam Valentine? xda kan?
start dari situ la kesangsian kuh terhadap hari kekasih nie timbul
dan akhirnya jangkaan kuh betul (:

P/S:sama-sama la kita ambil ikhtibar dari semua nie
ingat!
budaya kita mengikut kitab suci Al-Quran dan sunnah nabi dan rasul ...





Segmen Senyum Tak Nampak Gigi

Holaaa eberibadi :D.. sejak dua menjak tiga menjak ni jiwo den raso tonang sikit..
syukur allhamdullillah. tapayah nak pikir bendo yang dah lopeh..life must be go on..
tadi tengok update entry dari member pasai segmen senyum tak nampak gigi tu..
tunggu apo laei den pon nak menjoinkan diri den dalam segmen ni..
belambak gambar den yang senyum tak nampak gigi.. sebab gigi den nih berlapis..hehehe..macam tau2 jer owner blog segmen nihhhh....

syarat-syarat penyertaan:


* just upload gambar korunk SENYUM tanpa GIGI.
* buat satu ENTRY. (simple sudeh) n antar kat comment entry ini.
* HADIAH (rahsia!!) nanti owner blog bgtaw k,.=)
* tag 5 orang,.=)
* dateline 27.2.2011





den nak pertaruhkan gambar-gambar den yg kat bawah nih..
menang kalah belakang kira mehhh....





one more bebehhhhh ;p




den tag 5 orang kawan:

qasehdalia.com
bi4rl4hr4hsi4.blogspot.com
rieyanaynn.blogspot.com
kyleril.blogspot.com
loveyuni.blogspot.com

yezza..selesai sudaaaa...



10 February 2011

50 Tips Memikat Lelaki

fuhh..aku kalau bab cintan-cintan nie memang nombor satu la, haha. Sampai ada member kat fb bagi gelaran Doktor Cinta kat aku. Sempoi tak?ekeke..

Bagi awek-awek yang nak tips untuk memikat lelaki ,meh aku share kat sini ..

1. Sentiasa tersenyum
dan jangan bersikap
sombong apabila
berinteraksi dengan
mereka.

2. Pandai memasak
adalah ciri-ciri utama
mengapa lelaki mudah
terpikat dengan anda.

3. Berpewatakan menarik
mampu menarik minat
mereka.

4. Jujur dan sentiasa
merendah diri.

5. Lakukan apa yang dia
suka dan jangan
lakukan apa yang dia
tidak suka.

6. Mempunyai bentuk
badan yang menarik
(terpulang kepada
individu).

7. Mempunyai tingkah
laku yang baik dan
lemah lembut.

8. Pandai dalam
memainkan peranan
sebagai seorang wanita
ketika berada di
samping lelaki yang
anda minati.

9. Jangan terlalu
mengongkong.

10. Ketika berinteraksi
dengan mereka jangan
lupa gunakan bahasa
tubuh yang anda
ketahui seperti mata
dan tangan.

11. Jaga cara pemakaian
anda, seksi atau tidak
terpulang kepada
lelaki yang anda
minati.

12. Sering memberikan
kad ucapan buat si dia
yang kamu minati
untuk plan pertama
memikat dirinya.

13. Lelaki sukakan wanita
yang suka berterus
terang tanpa
menyembunyikan
sesuatu.

14. Apabila berhadapan
dengan lelaki yang
kamu minati, renungi
matanya dan tunjukkan
sifat humor kamu. Ini
adalah taktik untuk
memberitahu si dia
bahawa kamu boleh
didekati tetapi bukan
bererti kamu ini
perempuan murahan
dan mudah didekati.

15. Jangan bersikap terlalu
jual mahal apabila
berada bersama
mereka.

16. Bijak menyesuaikan
diri dalam apa jua
keadaan.

17. Tidak mudah putus asa
dan sentiasa berdiri di
atas kaki sendiri tanpa
meminta pertolongan
dari orang lain.

18. Jangan suka bercakap
benda yang tidak
berfaedah ketika
bercakap dengan
mereka.

19. Jangan bandingkan
dia dengan lelaki-lelaki
yang pernah kamu
kenali.

20. Menjadi temannya
ketika dia susah dan
senang.

21. Lelaki suka kamu
menjadi pendengar
yang setia dan tidak
suka wanita yang suka
membangkang.

22. Yang paling penting
lelaki suka dimanjai
dengan belaian dan
kata-kata yang
romantik.

23. Bunyi derapan kasut
ketika berjalan juga
mampu menarik
perhatian lelaki.

24. Lelaki tidak suka jika
kamu memakai mekap
yang terlalu tebal.

25. Mengetahui bila hari
lahirnya.

26. Menghormati dirinya,
keluarga dan teman-
teman yang rapat
dengannya.

27. Bersikap matang
dalam tutur-kata dan
tingkah laku. Lelaki
tidak suka wanita yang
bersikap terlalu
kebudak-budakan.

28. Manja!

29. Jangan terlalu excited ketika bertemu dan
berbual dengannya.
Contohnya berbual
terlalu lama di telefon
untuk perkenalan
pertama.

30. Jangan terlalu bersikap
kelakian dan ganas dalam
pergaulan.

31. Jangan terlalu
menunjukkan bahawa
kamu ini terlalu baik dan perfect

32. Jangan perasan
bahawa kamu ini
mempunyai paras rupa
yang jelita.

33. Sentiasa memegang
prinsip sederhana dan
tidak boros di dalam
perbelanjaan.

34. Bersikap keibuan
adalah antara tips
yang perlu kamu titik
beratkan.

35. Sentiasa bercakap
lembut dengan
mereka.

36. Ketahuilah mereka ini
adalah golongan yang
terlalu sensitif dan
suka akan kelembutan
apatah lagi dari
seorang gadis.

37. Kenali siapa dirinya
sebenarnya sebelum
kamu memulakan
langkah untuk
memikat.

38. Lelaki sukakan wanita
yang suka menjaga
kulit. Jangan biarkan
wajah kamu dipenuhi
jerawat batu!

39. Aset penting bagi
kamu untuk memikat
lelaki adalah mata,
punggung dan gaya
langkah kamu yang
kemas.

40. Jangan bersikap terlalu
kuno.

41. Bertanya khabar
sekurang-kurangnya
dua kali seminggu agar
tali persahabatan
kamu dengannya tidak
putus begitu sahaja.
Mungkin suatu hari
nanti sikap kamu yang
terlalu mengambil
berat mampu menarik
perhatiannya.

42. Usia dan bentuk badan
bukan menjadi ukuran
yang penting tetapi
kecerdikan, kejujuran
dan tingkah laku yang
bersopan-santun.

43. Lelaki sukakan seorang
wanita yang beriman
dan beragama namun
begitu kamu tidaklah
perlu terlalu alim.

44. Menunjukkan bahawa
kamu bukanlah
seorang gadis yang
mudah dipermainkan.

45. Jangan terlalu
merengek dan
mengada-ngada.

46. Jangan tunjukkan
kelemahan kamu
ketika berada di
samping lelaki yang
kamu minati.

47. Lelaki sukakan wanita
yang bijaksana dan
matang serta mudah
diajak berbincang.

48. Berjaya di dalam apa
jua bidang yang kamu
ceburi.

49. Tidak terlalu meminta
dan jaga tata tertib
kamu di meja makan.

50. Jangan terlalu over
nanti lelaki akan
meluat pula dengan kamu.

P/S: sekeras mana pun hati lelaki, akan lembut jgk hatinya kerana seorang yg bernama perempuan

09 February 2011

Cinta Sejati

Persahabatan sering berakhir dengan cinta
Tetapi cinta kadang berakhir BUKAN dengan persahabatan

Kita harus sedikit menyerupai satu sama lain
untuk mengerti satu sama lain
Tetapi kita harus sedikit berbeda
Untuk mencintai satu sama lain

Cinta yang belum matang berkata:
"Aku cinta kamu karena aku perlu kamu"
Cinta yang sudah matang berkata:
"Aku perlu kamu kerna aku cinta kamu"

Jika kita mencintai seseorang
Berusahalan untuk tampil apa adanya
kerana Cinta sejati selalu dapat
Menerima Kelebihan dan Kekurangan

Bahagialah bagi orang yang mengerti akan erti cinta,
kerana Cinta itu akan memberikan warna bagi kehidupannya

Cinta yang teramat besar kadang dapat membuat kita
tak bisa mencintai lagi

Setitis kebencian di dalam hati
Pasti akan membuahkan penderitaan
Tapi setitis cinta di dalam relung hati
akan membuahkan kebahagiaan sejati

Kalahkan Kemarahan dengan Cinta Kasih
Kalahkan Kejahatan dengan Kebajikan
Kalahkan kekikiran dengan Kemurahan Hati
Kalahkan Kesombongan dengan Kejujuran

Nafsu hanya akan memberikan kebahagiaan sesaat
tapi cinta yang tulus dan sejati akan memberikan
kebahagiaan selamanya

Luruhnya hati bukanlah suatu dosa, Maka Jangan Pernah
Takut untuk Jatuh Cinta

Cinta Tak Harus Saling Memiliki
Kadang Kala Mereka Harus Melepaskan Cinta Tersebut
kerana Cinta yang Sejati Selalu Ingin Membahagiakan
Orang Yang dicintai

Cinta itu seperti art yg indah dan agung,
berbahagialah yg pernah mendapatkannya meskipun tidak abadi

Cinta tidak membuat dunia berputar
Cinta inilah yang membuat perjalanan tersebut berharga

Cinta tidak berupa tatapan satu sama lain,
tetapi memandang ke luar bersama ke arah yang sama.

Bel bukanlah bel sebelum engkau membunyikannya
Lagu bukanlah lagu sebelum engkau menyanyikannya
Cinta di dalam hatimu tidak diletakkan untuk tinggal di sana

Cinta bukanlah cinta sebelum engkau memberikannya
Nafsu adalah emosi
Cinta adalah pilihan
Cara untuk mencintai sesuatu adalah dengan menyadari
Bahwa sesuatu itu mungkin hilang

Cinta adalah kunci induk yang membuka Gerbang kebahagiaan
Kekasih yang bijaksana tidak menghargai hadiah dari kekasihnya
Sebesar cinta dari si pemberi

Jika anda ingin dicinta, mencintalah
dan jadilah orang yang pantas dicinta

Di antara mereka yang saya sukai atau kagumi,
saya tidak dapat menemukan suatu kesamaan
Tetapi di antara mereka yang saya kasihi,
saya dapat menemukannya: mereka semua membuat saya tertawa

Persahabatan sering berakhir dengan cinta
Tetapi cinta kadang berakhir BUKAN dengan persahabatan

Kita harus sedikit menyerupai satu sama lain
untuk mengerti satu sama lain
Tetapi kita harus sedikit berbeda
Untuk mencintai satu sama lain

Cinta yang belum matang berkata:
"Aku cinta kamu kerana aku perlu kamu"
Cinta yang sudah matang berkata:
"Aku perlu kamu kerana aku cinta kamu"

Cinta memasukkan kesenangan dalam kebersamaan
kesedihan dalam perpisahan harapan pada hari esok kegembiraan di dalam hati

Siapa pun yang mempunyai hati penuh cinta selalu mempunyai sesuatu untuk diberikan
Cinta sejati dimulai ketika tidak sesuatu pun diharapkan sebagai balasan

Segera sesudah kita belajar mencinta
Kita akan belajar untuk hidup

Cinta...
Jika anda memilikinya, anda tidak memerlukan sesuatu pun yang lain
Dan jika anda tidak memilikinya,apa pun yang lain yang anda miliki tidak akan bererti

Cinta tidak dapat dipaksakan
Cinta tidak dapat dipujuk dan digoda
Cinta muncul dari Syurga tanpa topeng dan tanpa dicari


Tutorial : Cara nak buat wishlist

Adoii..penat mengemas gerai semalam. Terpaksa tutup gerai nak niaga pun mak tak brape sihat sekarang.
Tadi check emel ade orang request tutorial buat wishlist .

Ape menda wishlist tu? Tengok kat sidebar sebelah kanan tu.

Okeh mari mulakan..

nak pasang wishlist ni sama je
macam kita nak pasang
gadget lain ye kawan-
kawan..
1. copy code kat bawah ni
<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 1" checked />Wishlist 1 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 2" checked />Wishlist 2 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 3" disabled />Wishlist 4 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="Wishlist 4" disabled />Wishlist 4 <br />
</form>



2. pastu pegi kat design >
add a gadget > HTML/
javaScript, then pastekan
code yang dah di copy tadi.

3. gantikan wishlist 1, 2, 3 dan
4 tu dengan ape yang korang
nak contohnya macam
ni..

<input type="checkbox" name="mybox" value="saya nak dia " checked />saya nak dia<br />

ingat, kena tulis dua kali
okay..
dan disabled tu untuk tak nak
tanda, yang checked tu untuk
tanda tick √

4. save, pastu save lagi kat
bahagian atas, then klik view.
settle..

Awan Nano- Hafiz

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan
berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi
diri
Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan
melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau
mahu
Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba
menggores pipi
Dan bibirmu
Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai
jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Awan kekasih sebenarmu
sayang
Walaupun tak akan tercapai
jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau
bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu
Sehingga tak mungkin
termampu saksi
Setitis pun air matamu
kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau
rindu
Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas
mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Akulah awanmu yang sering
kau rindu
Dan tak terduga hadirmu
walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia
tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai
jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika
panas mencuba menggores
pipi
Dan bibirmu
Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai
jejarimu
Kasihku
Kasih tiada banding setia
tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai
jejarimu


08 February 2011

Tanda Seseorang Sukakan Anda

Dalam kehidupan korang
yang gembira dikelilingi
rakan-rakan korang itu,
adakah korang sedar yang
salah seorang dari rakan
korang tu rupanya
berminat dengan korang!
Rupanya si dia tu dah
lama menyimpan
perasaan.. Cuma malu
nak lepaskan..
hahahaha..parah sungguh!

“ Eh? Ya ka? Kita rasa
biasa ja … ” salah!
Memanglah korang tak
sedar.. Sebab korang tak
mengambil peduli
keadaan sekeliling
dengan tekun.. Bak kata
Zizan Raja Lawak “ kita
kena alert !”
“ Oklah.. Macam mana
pulak kita nak tau yang
member kita tu sukakan
kita ?” bagus … Soalan
yang baik … Sila scroll ke bawah..

1. Dia ambil berat dengan
korang.
“ dah makan ka
belum ?” “ dah solat ?”
ayat biasa ambil berat..

2.Dia SMS @ call korang setiap malam.. Sampai nak sembang apa pun tak
tau.. Itupun kalau korang
layan..

3.Dia berusaha
mendekati korang..
Dimana ada korang
disitulah dia ingin ada..

4.Mengikuti
perkembangan dunia korang.Tidak kiralah
sumber itu dari korang
sendiri ataupun dari
ketua kampung korang..haha

5.Dia senantiasa ingin
melihat korang gembira..
Jika korang bersedih,
boring atau takdak mood,
si dialah yang akan
menjadi penghilang duka
korang..

6.Dia akan merasa tidak
gembira jika korang
bersembang dengan
lelaki/perempuan lain.
Jangan terkejut kalau malam
tu dia tak SMS korang!

7. Lihat perbezaan
layanan dia dengan korang
dan member yg lain..
Bukankah dia layan kalian dengan lebih
mesra? Lebih istimewa..

8.
Kalau ada apa-apa
aktiviti, orang yang dia
akan ajak adalah korang
dan ingin menjadikan
korang sebagai senarai.
wajib ada!

9. Cemburunya
mengalahkan orang lain..
Tapi sebolehnya dia tidak
akan menunjukkan tanda
protes itu dengan terlalu
nyata..

Ada pengalaman yang
anda lalui tak
tersenarai kat sini? Mai kongsikan bersama..

Sesetengah orang malu untuk memulakan perhubungan. So perasaan tu terus di simpan..haihh!kalau macam tu melepas la korang. .hahaha


Ilusi-Adira


Rasa suasana riang berdua
Saat ku kau lupakan saja
Menari di minda hingga terleka
Beralih ke alam yang nyata

Tersentuh bagai dicabut beribu batu
Bebas sayap ku
Pabila bercinta dan dicinta
Cari cinta, cinta mega
Biar cinta jadi fenomena
Sukar aku, panahan mu..panahanku
Hak milik mu, biar panah ku terus di situ

Inilah petanda telah bermula
Ilusi baru dalam skesta
Memenuhi masa dengan ceria
Bagai ledakan supernova

Tersentuh bagai dicabut
Bebas sayap ku
Pabila bercinta dan dicinta
Cari cinta, cinta mega
Biar cinta jadi fenomena
Sukar aku, panahan mu..panahanku
Hak milik mu, biar panah ku terus di situ

Ilusi..biar ia jadikannya realiti
Aku menyanyi…
Biar diriku mencapai rentak infiniti yang tinggi

Tersentuh
Bebas sayap ku
Pabila bercinta dan dicinta
Cari cinta, cinta mega
Biar cinta jadi fenomena
Sukar aku, panahan mu..panahanku
Hak milik mu, biar panah ku terus di situ





Selamat Malam- Faizal Tahir

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu

Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
Selamat malam
Tidurlah sayangku




Hanyut-Faizal Tahir


Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Korus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Repeat Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja



07 February 2011

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI





SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??
 

05 February 2011

Impossible- Shontelle

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did
And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did
And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them
Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know
Thinking all you need is there
Building faith on love is worst
Empty promises will wear
I know (i know)
And know when all is gone
There is nothing to say
And if you’re done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them
Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Ooh impossible (yeah yeah)
I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did
Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy (i was happy)
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

04 February 2011

Erin & Elia : 1st Combined Giveaway (FCG)

Sticky post until 4th Feb. scroll further down for new entries
 salam readers jom join giveaway ni


FCG ini dibuat sempena ;

1. menghargai para pembaca kami yang sentiasa menyokong kami
2. meraikan 'kemeriahan' BE kami di tahun baru ini
3. berkongsi kegembiraan di atas kemenangan Malaysia dalam Suzuki AFF Cup.
4. tanda terima kasih kepada semua yang membantu kami memenangi sebuah iPad 16G Wifi dalam "Win an iPad" Contest anjuran Ryl Designs.


 Syarat2 penyertaan kat sini Elia

tarikh tutup: 4 Feb 2011
masa: 1159pm

03 February 2011

Laman download software, games dan apps.

Holaa buddies. Skang ni semua orang gilakan software, application or games ,tak kira ar download untuk Pc or Handphone.
Jom aku nak kongsi tempat2 download yang best...

Website :

sharemobile.ro

download300.com

downloadcnet.com

brothersoft.com

filehippo.com

soft23.com

Wapsite :

xchanger.mobi

wapday.com

wapshare.us

wapking.com

waptrick.com

getjar.com

zedge.net

downloadwap.com

02 February 2011

Tutorial: Cara tukar font sidebar dan title post

 fuhhhhh..panjang nye tajuk :P

1st step:
Dashboard > Design > Edit HTML > Tick 'Expand Widget Template' > ctrl+f
then cari code ini: h2 {

Nanti dekat bawah dia ada ini kan?
margin:1.5em 0 .75em;
font:$headerfont;
line-height: 1.4
em;
text-transform:uppercase;
letter-spacing:.2
em;
color:$sidebarcolor;
}
Sekarang, tukar ini: font:$headerfont;

Dengan ini:
font-family:"Times New Roman",Georgia,Serif;
Tukar 'Times New Roman' tu dengan font yang kau nak. Yang lagi dua font kat belakang tu sekadar back up. In case kalau2 pembaca blog kau tak ada font 'Times New Roman' kat pc diorang, so nanti tak adalah title dekat sidebar kau kosong je kan? :B

Font besar sangat or kecik sangat? Oh boleh sahaja tukar. paste ini:
font-size:40px;
Paste betul2 dekat bawah color:$sidebarcolor; tau anak2 :) Kalau nak font besar gedabak, tukar 40px tu dengan 50 ke atas. Kalau nak kecik sikit, tukar 40px tu ke 30- Just keep playing with the numbers.

Kalau nak tukar warna font yang cantek tu, korang buang color:$sidebarcolor;

Dan gantikan dengan ini:
color:#0000FF;
Tukar '#0000FF' tu dengan code warna yang kau nak.Code warna boleh refer dekat sini.

ok done.. preview dulu ..if takder error SAVE template !!


01 February 2011

Pertemuan dan perpisahan

Mungkin Tuhan sengaja mahu
kita berjumpa dengan orang
yang salah
sebelum menemui insan yang
betul supaya apabila kita
akhirnya
menemui insan yang betul,
kita akan tahu bagaimana
untuk bersyukur
dengan nikmat pemberian
dan hikmah di sebalik
pemberian tersebut. Apabila salah satu pintu
kebahagiaan tertutup, yang
lain akan
terbuka tapi lazimnya kita
kita akan memandang pintu
yang telah
tertutup itu terlalu lama
hinggakan kita tidak nampak
pintu yang
telah pun dibukakan untuk
kita. Kawan yang paling baik
ialah seseorang yang anda boleh
duduk didalam buaian dan
berbuai bersama
tanpa berkata apa-apa pun
dan kemudian berjalan
pulang
dengan perasaan bahawa
itulah perbualan yang paling
hebat yang
pernah dialami.
Memang benar kita tidak
tahu apa yang telah kita
punyai sehinggalah
kita kehilangannya dan juga
benar bahawa kita tidak tahu
apa yang
kita rindukan sehinggalah ‘ ia ’
datang memberi
seseorang .Seluruh
cinta anda bukanlah satu
kepastian yang mereka akan
menyintai anda
kembali! jangan harapkan cinta sebagai
balasan.nantikan sahaja ia
untuk mekar di dalam hati
mereka tapi sekiranya ia
tidak
,pastikanlah ia terus mekar di
dalam hati anda. ia cuma
mengambil
masa seminit untuk jatuh hati
pada seseorang, satu jam
untuk
menyukai seseorang,satu hari untuk menyintai seseorang
tetapi ia
mengambil masa sepanjang
hidup
untuk melupakan seseorang.
Jangan pandang kepada
kecantikan kerana boleh jadi
ia palsu,Jangan
kejar kemewahan kerana
ianya akan susut,
carilah seseorang yang
membuatkan anda tersenyum
kerana ia cuma
memerlukan sekuntum
senyuman untuk
mencerahkan hari yang
suram.Carilah yang membuat
hati anda tersenyum. akan
tiba satu
ketika di dalam kehidupan
apabila anda teramat rindu
seseorang
sehingga anda ingin mengapainya dari mimpi
anda dan memeluknya
dengan sebenar.
Mimpilah apa yang anda ingin
mimpikan , pergilah kemana

mana yang
ingin anda tujui dan jadilah
apa yang anda inginkan
kerana anda
hanya memiliki satu
kehidupan dan satu peluang
untuk melakukan semua
perkara yang ingin anda
lakukan. Semoga anda memiliki
kebahagiaan yang cukup
untuk membuatkan diri
anda menarik, percubaan
yang cukup untuk
membuatkan anda
kuat, kesedihan yang cukup
untuk memastikan anda
seorang insan dan
harapan yang cukup untuk
membuatkan anda bahagia .
Selalu bayangkan diri anda di
dalam kasut seseorang,jika
anda rasa
ianya menyakitkan anda,
fikirlah ia mungkin
menyakitkan orang lain juga.Kabahagiaan
seseorang manusia tidak
semestinya dalam
memiliki semuanya yang
terbaik. mereka hanya
membuat yang terbaik
dalam hampir apa saja yang
datang di dalam perjalanan
hidup mereka.
Kebahagaiaan terletak
kepada mereka yang
menangis ,mereka yang
terluka , mereka yang telah
mencari dan mereka yang
telah mencuba. Hanya mereka
yang boleh menghargai
kepentingan manusia yang
telah menyentuh hidup
mereka.
Cinta bermula dengan
senyuman, mekar dengan
ciuman dan berakhir
dengan tangisan. Masa depan
yang cerah sentiasa
berteraskan kehidupan yang lalu yang
telah dilupakan. Anda tidak
boleh
meneruskan kehidupan
dengan sempurna sehingga
anda melupakan
kegagalan dan kekecewaan
masa silam.
Semasa anda dilahirkan, anda
menangis dan orang
disekeliling anda
tersenyum. Teruskanlah
hidup anda supaya apabila
anda mati nanti, andalah yang akan
tersenyum dan orang
sekeliling anda pula
yang akan menangis.

Cinta dan pasang surutnya

Setiap orang mempunyai
makna cinta yang tersendiri.
Ada yang kata, cinta itu
menyakitkan dan jangan kau
hampirinya. Tetapi, ada juga
yang kata, cinta itu
mengasyikkan sehingga kau
akan terbawa-bawa dengan
ombak asmaranya. Dan ada
juga yang kata, cinta itu
indah dan
tiada ungkapan
yang dapat menyatakan
maksud cinta yang sebenar
.
Bagi yang mengatakan
bahawa cinta itu
menyakitkan, ianya memang
benar. Walau sepadan mana
pun sepasang kekasih itu,
akan ada juga masalah yang
timbul. Ianya boleh
diibaratkan, langit tak
semestinya sentiasa cerah.
Dalam berkapel ini, kita
memang tidak boleh lari dari
masalah. Bahkan, kita sendiri
yang perlu menghadapinya
dan juga menyelesaikan
masalah tersebut.
Kesakitan cinta ini makin
terasa ngilunya apabila
sebuah pasangan itu hancur
musnah. Apa yang dijanjikan
selama ini, menjadi dusta
belaka. Ketika baru sahaja
clash, semuanya menjadi tak
kena. Semuanya
dipersalahkan. Itu tak betul,
ini tak betul. Terasa diri ini
dihimpit oleh sebuah keretapi
dan tiada siapa yang ingin
menolong.
Jadi, sekiranya anda ingin
bercinta dengan seseorang,
ingatlah. Cinta ini tak
semuanya indah. Dan anda
perlu bersedia untuk
menghadapi sebarang
kemungkinan yang berlaku.
Yang pasti, dalam percintaan
akan ada pasang surutnya
perhubungan. Cuma kita
tidak tahu, bila ia akan
berlaku. Mungkin hari ini,
esok, lusa dan bila-bila masa.

'The Kerinting Three' hangatkan Suria Fm

SEGMEN pagi Suria FM iaitu
Breakfast@Suria yang
sebelum ini menggandingkan
Halim Othman dan Zizi kini
diceriakan lagi dengan
seorang lagi penyampai iaitu
Sharifah Shahira (Shiera).
Idea menggandingkan tiga
penyampai radio pada
segmen pagi dianggap suatu
trend masa kini dan
bukannya meniru stesen-
stesen lain.
Ketua Pegawai Penyiaran
Suria FM, Yusry Abu Samah
berkata pemilihan aktres
wanita popular itu untuk
mengemudi segmen
Breakfast@Suria pada setiap
Isnin hingga Jumaat, pukul 5
hingga 10 pagi bermula
semalam diharapkan dapat
menjadikan stesen radio itu
lebih versatil.
“ Kami memilih Shiera
berdasarkan undian yang
dilakukan kepada pendengar.
Selain itu kami menetapkan
untuk memilih penyampai
baru dari latar belakang
selebriti setelah meneliti
kajian dari semua rangkaian
stesen radio yang
kebanyakannya memilih
golongan selebriti sebagai
penyampai.
“ Kami juga merasakan idea
ini mampu memberikan
suasana ceria kepada
pendengar dan membantu
mengekalkan kesetiaan
mereka untuk mendengar
segmen seterusnya,
” katanya
pada sidang akhbar
pengumuman Shiera sebagai
anggota baru Suria FM di
Studio V, One Utama sekali
gus membubarkan segmen
pagi yang dikemudi dua
jejaka yang menggelarkan
diri mereka The Kerinting Bro
sebelum ini.

Tambahnya, stesen radio
dengan tagline, Muzik
Terbaik 90-an Dan Terbaru itu
menggandingkan tiga
penyampai itu untuk
seimbangkan dari segi jantina
penyampai segmen itu yang
sebelum ini kedua-duanya
lelaki.
“ Jadi, sebab itu kita mencari
‘ sekuntum bunga ’ . Lagipun
pendengar kita terdiri
daripada lelaki dan wanita.
“ Shiera juga dilihat seorang
yang versatil dan mempunyai
disiplin yang bagus, gelaran
(kerinting) itu diteruskan
memandangkan rambut
ketiga-tiga mereka
kerinting,” ujarnya lagi
mengenai gandingan Halim,
Zizi dan Shiera yang kini
dikenali sebagai The
Kerinting Three.
Halim dan Zizi dalam pada itu
ternyata memberikan reaksi
yang positif sekali gus
mengalu-alukan kehadiran
Shiera untuk bergandingan
dengan mereka.
“ Saya melihat Shiera seorang
yang sangat versatil setelah
menontonnya dalam
beberapa program di
televisyen. Jadi, saya
berharap dia dapat
menjadikan karier ini sebagai
medan untuk menonjolkan
bakatnya.
“ Pendengar juga dapat
mendengar suara wanita
pada waktu pagi. Setakat ini,
kami telah berbincang dari
segi topik yang akan
dibualkan dan memberikan
panduan kepada Shiera tentang waktu dia boleh
bercakap pada masa-masa
tertentu,
” ujar Halim sambil
disokong Zizi.
Dalam pada itu, ketika
ditanya kepada Shiera
mengenai kemunculannya
yang dilihat menempel

nama ’ Halim dan Zizi, Shiera
berkata dia menerima
tawaran daripada Suria FM
untuk menjadi penyampai
radio kerana ini merupakan
peluang bagi dia untuk
mempelbagaikan cabang
kerjayanya.
“ Saya anggap ini satu
peluang untuk saya dan
bukannya mahu menumpang
glamor orang, saya akan
cuba lakukan yang terbaik
untuk menceriakan segmen
pagi memandangkan segmen
itu paling didengari kerana ia
merupakan waktu orang
keluar bekerja,
” katanya.
Selain menambah ahli baru,
stesen radio Suria FM
mengatur pelbagai program
menarik pada tahun ini
termasuk memperkenalkan
peraduan Demam Facebook Suria yang mempertaruhkan
hadiah wang tunai sejumlah
RM20,000.
Bermula 22 Januari lalu,
pendengar berpeluang
menyertai peraduan tersebut
dengan hanya klik 'like' pada
'fan page' Suria FM dan
menukar gambar profil
kepada logo 'I Love Suria FM'.
Syaratnya mudah, pendengar
hanya perlu
mengemaskinikan status
asing-asing dengan
memberikan pendapat
terbaik tentang stesen radio
itu.
Kemudian pendengar perlu
mendengar Breakfast@Suria
dan Suria Drive setiap hari
bermula Isnin, 24 Januari
hingga 18 Februari ini
penyampai yang bertugas
akan mengumumkan nama
pendengar bertuah dan
pendengar tersebut mesti
menghubungi Suria FM dalam
masa 15 minit untuk
memenangi wang tunai
RM500.
Selain itu, Suria juga akan
menganjurkan program
realiti SuriaShowDown! Band
Kampus Terbaik 2011' yang
terbuka kepada penuntut di
institut pengajian tinggi swasta dan awam seluruh
Malaysia.
Uji bakat telah diadakan di
Penang Megamall, Pulau
Pinang pada Sabtu lalu, East
Cost Mall, Kuantan (30
Januari), The Zone, Johor
Bharu (5 Februari) dan Plaza
Metro Kajang (6 Februari).
Dua kumpulan yang terpilih
di setiap tempat akan
memasuki peringkat akhir
pada 26 Februari ini di Plaza
Alam Sentral, Shah Alam.
Pemenang akan membawa pulang wang tunai RM10,000,
manakala tempat kedua
sebanyak RM5,000 dan
tempat ketiga RM3,000.
Seperti tahun lepas, Suria FM
meneruskan peraduan Lagu
Berduit Suria FM bermula
Mac ini dengan menawarkan
hadiah lumayan.
Selain itu, Suria FM untuk
negeri Sabah secara rasmi
akan beroperasi apabila
studionya di 1Borneo
Shopping Mall, Kota Kinabalu
yang dikendalikan oleh Othoe
dan Dudu (Lotter) secara
rasminya akan ke udara
mulai Mac ini.

p/s: good luck kak shera!

Respon Nora Danish selepas dikatakan menipu

Menurut Nora Danish, dia
amat terkilan apabila dituduh
sebagai punca perpisahan
Fasha Sandha dengan Jejai
sedangkan Nora Danish tidak
pernah masuk campur
mengenai hubungan mereka..
Tambah Nora Danish lagi,
hubungan Fasha Sandha
bersama Jejai memang tidak
mendapat restu keluarga
Jejai sejak dari awal
perhubungan mereka lagi..
Dan bukanya kerana hasutan
dari Nora Danish..

“ Saya memang terkilan
bila dituduh sebagai
penghasut, sedangkan
semua orang tahu siapa
bekas keluarga mertua
saya. Tuan Seri dan Puan
Seri adalah orang yang
berpengaruh dan mereka
golongan berpendidikan,
jadi tidak mungkin saya
boleh menghasut mereka
dengan benda-benda
sebegini.
“ Dari awal lagi hubungan
mereka memang tidak
direstui oleh keluarga
mertua, jadi jika hari ini
mereka putus kerana
tiada restu, itu bukan
kerana mulut saya yang menghasut. Apa pun yang
berlaku, adalah daripada
mereka sendiri tanpa
meminta sebarang
pandangan daripada
saya.
“ Selepas berpisah, antara
saya tidak berminat
untuk mengetahui
tentang hubungan
mereka, dan saya selesa
membawa diri saya
sendiri daripada
mencampuri hal
percintaan mereka,
” luah
Nora melalui
manggaonline.
Nora Danish juga
menekankan yang dia tidak
bermaksud untuk menipu
mengenai tarikh sebenar
perpisahan Fasha Sandha dan
Jejai
… Nora hanya berkata
jujur setelah mengetahuinya
daripada mulut Jejai sendiri

“ Saya hanya beritahu
media, apa yang telah
diberitahu Jejai. Dan saya
tidak tahu ianya benar
atau pun tidak, itu semua
bergantung pada Jejai
untuk bercerita benar
ataupun tidak.
“ Jejai yang memberitahu
saya dan keluarga
sewaktu di Jepun,
katanya, dia sudah pun
berpisah dengan Fasha
sejak dua bulan lepas.
Bukan saya yang sengaja
meletakkan tempoh itu,
jika dia (Fasha) rasa saya
membuat kenyataan yang
salah, itu bermakna Jejai
memberitahu saya fakta
yang salah. Saya tidak
tahu, itu antara mereka,
dan saya harap perkara
itu juga tidak dikaitkan
dengan saya.

Info: Manggaonline

p/s: buat baik berpada-pada ,buat jahat jgn sekali. Ha ni lah padahnya kalau duk kacau rumah tangga orang :p

Biodata Hafiz Af7

Biodata Hafiz AF7
Nama Penuh :Mohd Hafiz Bin
Mohd Suip
Nama manja: Abang / Hafiz
Asal: Kuching, Sarawak
Tarikh Lahir: 27 Februari 1990
Bangsa: Melayu
Status: Bujang
Agama: Islam
Hobi: Menyanyi. Bermain
Gitar, Membaca Buku dan
Memasak
Zodiak: Pisces
Ibu Bapa : Mohd Suip b. Suut
(Bapak) & Halizawati HM
Salleh (Ma)
Kerjaya: Penyanyi / Student
of Diploma In Hospitality &
Tourism Mgmt
Warna Kesukaan : Hijau dan
Cokelat
Adik Beradik : Merupakan
anak sulung dan anak
tunggal lelaki dalam 3
beradik.
Latar Belakang Pendidikan
Sekolah:
Wan Chu Kindergarten, Kch,
Swak (1994)
Tadika BINA, Kch, Swak
(1995-1996)
SK Agama Datuk Haji Abdul
Kadir Hassan, Kch, Swak
(1997-2002)
SMK Song, Kapit, Swak (Jan-
Jun 2003);
SMK Semerah Padi, Kch,
Swak (Jul-Dec 2003)
SMK St Joseph, Kch, Swak
(2004-2007)
PTPL, Kch, Swak
Pendidikan Tinggi:
(2008-Present) Student of
Diploma In Hospitality &
Tourism Managment

Menaruh harapan

Aku tak penah lupa dia.. Hari2 aku ingat..
Aku selalu berangan yg dia akan cari aku balik, add aku kat facebook , SMS dan kol aku. Tapi semua tu sia-sia. Aku tak nampak langsung dia akan kembali pada aku.

Susah benar aku nak lupakan kenangan bersamanya. Walau aku sendiri yang remove dia dari facebook ,aku tetap nak tengok wall dia , aku nak tau dia sihat ke tak ,dia bahagia ke tanpa aku ,ataupun dia dah betul2 ada pengganti aku.

Perasaan aku kuat mengatakan yg dia tak ada orang lain buat masa sekarang, aku kenal dia . Dia bukan seperti lelaki lain , sebab tu aku sayang dia sangat2.

Aku juga yg bersalah, aku minta dia lupakan aku , jangan pedulikan aku lagi. Aku menyesal sebenarnya aku tak terniat nak cakap mcm tu. Aku terlalu ikutkan perasaan masa tu.

Lepas kejadian tu, dia betul2 pergi tanpa pedulikan aku lagi.

Maafkan aku sayang ,aku tau hatimu terluka. .aku juga merasakan yang sama. .
Kembalilah . .aku setia menantimu. Maafkan kekhilafan ku.

Pergi cinta. .

Terlambat ku menyusuri
jalan, ini
Tersesat di, saat kau menjauh
Terlambat ku, mengertikan
cintamu
Ku sedari, setelah kau pergi
Berat hati menerima
kehilangan-mu
Tegarkan aku, saat kau
memilih, dirinya


Pergi cinta, lupakanlah aku
cinta,
ku relakan dia, ada
dipelukmu
Pergi cinta, hapus bayangku
cinta,
bahagiakan dia, cinta,
sampai akhir waktu,
engkau bersamanya
Terlambat ku, memenangkan
hatimu
Setelah kau menyerah
padaku
Ku tak tahu, sampai kini kau
berlalu
Tersedar dirimu selalu
dihatiku
Berat hati menerima
kekalahanku
Tegarkan aku, kini kau
menjadi miliknya

Rindu bertandang lagi..

Rindu bertandang lagi
kekasih
Hatiku merintih keranamu
Kesunyian mencengkam
Lautan kenangan
Ajaibnya perasaan oh..oh..

Rindu membawa daku
kekasih
Pada musim-musim
bersamamu
Rasa kasih dan rindu
Yang tertanam buatmu
Di jambangan usiaku

Waktu memisahkan aku
denganmu
Kemanisan bersatu dalam
sebuah rindu
Kini saat indah menjadi
sejarah
Dan musim pun berlalu
bersama waktu
Kini bertemankan sebuah
perasaan
Rasa kasih rasa rindu padamu

Rindu bertandang lagi di hati
Rindu menghampiri kala
sendiri
Halaman hidupku yang
kosong tak terisi
Sungguh lama dikau pergi

Bait-bait lagu ni wat hati aku tersentuh. Aku dah cuba nak lupakan dia, walaupun aku tersangat2 rindu ,aku terpaksa tanggung sendiri.
Kalau aku SMS pun dia tak kan sudi balas lagi.
Kejamnya dirimu sayang , sudah tiada kah rasa cintamu padaku.
Sedangkan aku disini maseh ternanti dirimu kembali. . I miss u so much. . .

 
Copyright© All Right Reserved by Cik Emma