Blog Cik Emma: Tutorial : Setkan Saiz Gambar Dalam Post

04 December 2011

Tutorial : Setkan Saiz Gambar Dalam Post

Aikkk..Aikkk..tadi try la edit bahagian post image. Menjadi jugak rupanya setkan size gambar dalam post ni..  Nak buat tak? hehe.. Jom cekidautttt.....



Ni la maksudnya... pasni tak payah nak pilih large, medium or ori size.. sebab kita dah setkan automatik  size gambar dalam post kita..

Okeh.. tak mau buang masa.. moh kita mula...


Pergi Dashboard > Edit HTML tekan CTRL + F atau (F3) cari kod kat bawah ni


]]></b:skin>
Dah jumpa ? Copy kod kat bawah ni pulak and paste kat atas kod yang korang cari tadi

.post-body img {
padding: 0px;
width: 500px;
height: 400px;

Tukarkan width and height bersesuaian dengan blog korang. Preview kalau tak error save ok :)
 
Copyright© All Right Reserved by Cik Emma