Blog Cik Emma: Tutorial Hide LinkWithin Widget Pada Homepage

20 October 2011

Tutorial Hide LinkWithin Widget Pada Homepage



Credit tutorial: Today’s Playlist

Holla, I’m back with another tutorial. You guys ada LinkWithin tak? Kalau tiada, better buat satu. Readers pun senang tengok related post sebab dia akan show related post kat bawah setiap post. So readers pun akan stay lama sikit dekat blog kita.

So, kalau tak nak LinkWithin keep showing under every post (even after summarized) kat homepage, ikut steps ni. Tapi kalau you all memang dah ada widget ini, copy codenya, paste dekat notepad, then remove dulu widget ni okay baru proceed dengan steps dibawah.

1. Pergi DASHBOARD>DESIGN>EDIT HTML.(Backup dulu template you all, just in case ada kesilapan senang betulkan, taklah you all menangis darah).

2. Cari code .(Biasanya terletak pada bahagian paling bawah template)

3. Copy code dibawah ni and paste before code dilangkah 2.


<b:if =="“item”‘" cond="’data:blog.pageType">
REPLACE THIS WITH CODE
</b:if>

4. Gantikan REPLACE THIS WITH CODE dengan code LinkWithin you all. Save template.

No comments:

 
Copyright© All Right Reserved by Cik Emma