Blog Cik Emma: Tutorial : Cara Daftar Churp-Churp

18 August 2011

Tutorial : Cara Daftar Churp-Churp


1.Pergi ke page Churp-churp
2.Tekan button Sign up

3.Lengkapkan segala maklumat yang dikehendaki

4.Tick dan submit
5.Page ini akan keluar sekiranya pendaftaran korang berjaya
6.Buka email
7.Email yang dihantar adalah begini. Click pada link yang diberi dalam email itu.
8.korang akan dibawa ke page ini
8.Pendaftaran korang telah selesai dan kini korang telah mempunyai akaun churp-churp.
10.Untuk masuk ke akaun korang, click “here” seperti di dalam gambar.
11.korang akan dibawa ke laman churp-churp. Click pada dashboard untuk setup akaun korang.
12.korang akan dibawa ke page ini. Sila perhatikan dulu sebelum mula mengiklan, korang perlu menghubungkan akaun churp-churp korang dengan facebook korang. Click pada button yang dimerahkan.
13.korang akan dibawa ke page ini. Click pada “authorize with facebook”.
14.korang akan dibawa ke laman facebook. Login ke akaun facebook korang.
15.Click “allow”
16.Setelah selesai, page ini akan keluar menandakan korang telah siap setup.
17.Click button “dashboard” dan korang akan dibawa kembali ke page ini. Sila isikan maklumat yang diminta.

18.Setelah selesai. Tekan button “update social sharing settings”.

19.Kini, korang boleh mula untuk berkongsi maklumat bersama rakan-rakan korang. Rujuk "General Guide" di dashboard korang untuk maklumat lanjut.

Dah siap daftar boleh la pasang iklan macam kat bawah nie dalam blog korang :

Nak daftar klik jer kat atas tu ok :)

No comments:

 
Copyright© All Right Reserved by Cik Emma