Blog Cik Emma: Produk Simply Siti Tidak Halal Diperbuat Dari Bulu Babi

06 August 2011

Produk Simply Siti Tidak Halal Diperbuat Dari Bulu BabiProduk siti nurhaliza iaitu simply siti adalah tidak halal kerana diperbuat dari bulu babi. Kini banyak syarikat yang ditarik balik status halal produk mereka oleh Jakim dan syarikat simply siti sdn bhd adalah salah satu syarikat yang telah ditarik balik logo halal keluaran produknya. Menurut jakim, kebanyakan syarikat yang telah ditarik balik status halal kerana penggunaan kandungan terlarang dalam sesuatu produk. Produk simply siti tidak selamat digunakan oleh pengguna islam kerana kandungan sampel berus produk tersebut menggunakan bulu babi sebagai ramuan.
Sebagai bukti, pihak jakim telah mendapati DNA babi dalam produk tersebut. Berikut adalah surat lampiran mengenai penarikan status halal simply siti.Bukti selepas keputusan analisa kimia bahawa berus simply siti menggunakan bulu babi.
Tags: produk siti nurhaliza ada bulu babi, simplysiti ada guna bulu babi, haram produk simply siti, kandungan babi dalam berus produk simply siti, simply siti tidak halal..


sumber asal : sazuya.blogspot.com

2 comments:

NaDiA said...

cerita ini sudah terjawap pada b.nara..

Afikah Aziz said...

Alhamdulillah xpnh guna..thanks kongsi info

 
Copyright© All Right Reserved by Cik Emma