Berniaga itu mencabar...

June 19, 2011

Idea banyak sangat masa tak dok depan PC.. Tapi bila dah mengadap depan PC semua idea hilang terus.. Macam mana nak dapat ilham bila nak post entry sempat lagi layan FB..hahaha...

Baru balik meniaga tadi, sejak beberapa bulan nie bisnes tak berapa nak jalan. Biasa laa banyak orang yang nak jimat duit. Harga barang semua pakat naik, gaji ja yang tak naik2. Cerita pasai niaga nie, mesti la ada customer kan. Customer pulak banyak la depa punya pe'el sampai tak larat nak layan.Tapi baka kata pepatah orang putih customer is always right.. yes you know2...huhu...

Meniaga nie nak kena banyak sabaq, bukan setiap masa kita untung ada masa kita untung ada masa kita rugi. Bajet tu penting...Aku meniaga dari umur 12 tahun, mak aku memang suka berniaga, dari jual kuih muih, nasi campur, goreng2 semua  boleh laa. So aku ada la jugak cikit experience dalam bidang perniagaan nie...

Nak berniaga nie senang jer.. kena banyak sabar... Sebab bidang perniagaan nie banyak saingan.. Jadi kita cuba bersaing secara sihat, jangan sesekali dengi atau iri hati kalu orang lebih dari kita..

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images