Blog Cik Emma: 11/1/10 - 12/1/10

23 November 2010

Finalis Anugerah Juara Lagu 25

yahoo!antara semua finalis yg layak ke final AJL25 kesemuanya menjadi favourite Ma. Hehe..

Finalis anugerah juara lagu 25 (09hb Jan 2011) :

1. Kebahagiaan Dalam
Perpisahan
– Shahir
2. Mencari Konklusi – Hujan
3. Noktah Cinta – Hafiz
4. Cinta Sempurna – Yuna
5. Hanyut – Faizal Tahir
6. Selamat Malam – Faizal
Tahir
7. Drama King
– Meet Uncle
Hussain & Black
8. Tolong Ingatkan Aku
– Ana
Raffali
9. Jahat
– Stacy
10. Ku Ada Kamu – Adira
11. Sofea Jane – Black
12. Pelita – A.P.I
13. Berlari – Tomok
14. Extravaganza – Bunkface

22 November 2010

Puisi :Hati Ini Milikmu

~dok sesaje neh muncul ilham nak berpuisi plak. Dah lama xkarang puisi jiwang karat neh..hahahak....by the way...nieh adalah luahan rasa hati Ma sendiri~


Sayang,
Walaupun perkenalan kita ini terlalu singkat, tapi aku xdapat menghalang hatiku utk jatuh hati padamu.

Kasihku,
Sudah menjadi adat di dalam bercinta jika pasangan bertikam lidah kerana perkara2 yg remeh.

Ada kalanya aku terasa hati dgn cara mu yg dingin melayanku, tapi tak pernah wujud sekelumit pun rasa benci padamu.

Sayang,
Apa yg aku harapkan semoga kita berkekalan hingga ke akhir hayat. Insyallah biar sampai syurga~

19 November 2010

DAPAT AWARD LAAAA PLAK :)




ASSALAMUALAIKUM
DAN SALAM SEJAHTERA..
hehehe..skema gila..

thanks buat TASYA yang comey lotey tuh
sudi tag blog nihh sebagai blog
paling cantekkkk..even tak cantekk langsung..
but i appreciate it so much :)

haaa..ingat senang2 ker nak dapat award nihhh...?
kena jawab soalan2 maut dulu tauuu..
haahaaaa....check it outtt!!!



1.BERIKAN SATU NICKNAME UNTUK SAYA

» just kol me emma..
bukan emma watson tauuu..wekk :p 


2.UCAPAN PEMBERI AWARD

» Tima kacehh bebanyak kat owner blog BI4RL4HR4HSI4
Iatu Tasya yg kiut miut..sbb sudi bagi penghargaan kat blog nihh..



3.BERIKAN 6 FAV ARTIS/SINGER/GROUP YG KORANG MINAT

» hafiz af7
» black mentor
» faizal tahir
»bunkface
» farid kamil
» shaz jaszle



4.tag award ini kepada 10 orang blogger / follower



yang xcukup untuk di tag tuh maap lar yerrr..
nnti ader award lg Ma tag kat korang ..

Jana Pendapatan Hanya Dengan Klik!

Pendapat Peribadi Kami,
Adakah anda tergolong
dalam golongan di
bawah:
#Peniaga kecil,sederhana
atau besar?
#Penuntut IPTA/S atau
Kolej?
#Ingin mencari
pendapatan sampingan?
#Ingin menyenangkan ibu bapa dlm urusan topup?
#Aktif menggunakan
telefon bimbit?
#Ingin melatih diri anda
untuk berjinak-jinak
dengan dunia
perniagaan?
#Mencari peluang kerja
dari rumah?
#Mencari Internet base
business?
#Ingin memiliki rumah
baru atau kereta baru
ANDA PERLUKAN WANG SAMBILAN YANG
BOLEH MEMBANTU
SERBA SEDIKIT BEBAN
ANDA,
MASALAH HUTANG,
KESEMPITAN HIDUP,
MENYARA AHLI
KELUARGA,
MENGANGGUR,
ATAU SEBAGAINYA..
JOM BERSAMA KAMI!!


IKLAN

17 November 2010

Kekuatan Lelaki Dan Perempuan

Kecantikan seorang lelaki
bukan kepada rupa fizikal
tetapi pada murni
rohani
.Lelaki yang
cantik,adalah:-
1) Lelaki yang mampu
mengalirkan airmata untuk
ingatan
2) Lelaki yang sedia
menerima segala teguran
3) Lelaki yang memberi
madu,setelah menerima
racun,
4) Lelaki yang tenang dan
lapang dada
5) Lelaki yang baik sangka
6) Lelaki yang tak pernah
putus asa


Kecantikan lelaki berdiri di
atas kemuliaan hati.Seluruh
kecantikan yang ada pada
Muhammad adalah
kecantikan yang sempurna
seorang lelaki.


Kegagahan seorang wanita
bukan kepada pejal otot
badan,tetapi pada kekuatan
perasaan.
Perempuan yang
gagah,adalah:-
1) Perempuan yang tahan
menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak
takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah
menangung kerinduan
setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak
meminta-minta agar di
penuhi segala
keinginanKegagahan
perempuan berdiri di atas
teguh iman.

15 November 2010

JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU



assalamualaikum..
thanks to abang ben yang dah buat event 
paling best untuk blogger2 newbie cam saya nih..
hehehe..toceii2..

dan tak lupa jugak..terima kasih kepada
kawan2 yg sudi jadi followers kat blog buruk nih..kujungan
korang amatlah saya hargai :)


pada newbie blogger yg belom join..
apa lagi jom la serbu blog ben ashaari.
:)

14 November 2010

Kalau Saya Dah Tak De.....

hye..tadi masa tengah jalan2 kat facebook..Ma terbaca satu note nih..
time baca tuh mengalir airmata nih.. Ma nih memang senang nak nanges..hahaha..
 Nah!! Ma kongsikan cinta percintaan nih kat korang.. 



Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..

OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........


"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"

Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..

Mase duit PTPTN keluar, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...


Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...

Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..

Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....







semoga roh Nadia di tempatkan di kalangan org2 yg beriman.. Al-Fatihah

13 November 2010

GiveAway Domain From MelRomeo.Com



GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM




Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS
1.Hariz
5.Kyril

MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG
GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM

KAWAII GADGET'S CONTEST



Referal By Mommy Pinky











Fuhh.......tarik napas panjang2.. tadi masa ngah berblogwalking ma terbaca latest entry dari Mommy.
Teringin plak nak join activity2 mcm nie..cuma ma tak brape berani coz tak ada talent dalam karang mengarang ni. By the way ,ape salahnya mencoba. Nak wat giveaway sendiri tatau lg lah bila, so join la giveaway org lain untuk cari sesuap exprience..haha..berfalsafah plak hamba neh..

Back to the point..hehe.. Nak tau tak lagu yang susah sangat ma nak lupa ? Lagu yg membuatkan airmata ma mengalir , lagu yg mencipta sejarah tak dapat dilupakan dan kenangan paling pahit dalam hidup ma.


TRAGEDI OKTOBER-AWIE



Sejarah terjadi pada tanggal 7hb OKTOBER 2003, tragedi yg malang menimpa pada ma. Yang sedihnya kejadian tu berlaku tiga hari lepas hari lahir Ma. Masa tu Ma dan kakak jadi mangsa langgar lari pd waktu tu..Allhamdulillah Allah masih sygkan Ma dan kakak Ma.
Bayangkanlah klu ma kehilangan nyawa atau cacat seumur hidup sbb kejadian tu? ? Huh.. tu sbb lah lagu TRAGEDI OKTOBER boleh membuatkn ma menitiskan airmata, airmata ksyukuran krn di beri peluang hdup utk bertaubat dan beribadah padaNya..
ALLHAMDULILLAH


Giveaway Gadget Contest Daripada Kawaii Gadgets

Tags 3 Orang Kawan Blogger

1.  Hariz
2.  Aida
3.  Erin

11 November 2010

Lady Gaga Kena Ugut?

Penyanyi yang popular dengan imej pelik ni
menerima sepucuk surat ugutan bunuh dari peminat fanatiknya.
Surat tu dikirimkn seorg pelajar Rusia berumur
26 tahun namanya Anastasia Obukhova.
Kandungan surat itu tertulis yg dia mahu mati bersama Lady
Gaga. Lagi mengejutkan, Obukhova juga
memberitahu yg dirinya pernah berada dalam jarak 1 meter dari Gaga dan cuma menanti waktu yang tepat
untuk menyerang.
Dia bukan hanya
mahu mmbunuh Gaga tapi dia nak mati bersama Gaga.
Buat masa ni, Gaga dikatakan
bimbang biarpun
berada jauh dari peminat
fanatiknya yg xbrape btol tu. . Ish2..ada lagi ek org macam ni...so artis2 di Malaysia yg tak tahu mereka ada peminat fanatik ,kenalah berhati2. Mana nak tau kan..peminat fanatik blh bertindak di luar jangkaan.

Shamrin Fotograf Meninggal Dunia

Penyanyi
Shamrin atau nama sbenarnya Mohd. Shamrin
Abd. Samad,45, vokalis dari
kumpulan Fotograf
meninggal dunia petang,
Khamis.
Allahyarham yang popular
dengan lagu Di Alam Fana
Cinta pada era 90-an
dikatakan rebah ketika
bermain bola sepak di
padang Kelab Sultan
Sulaiman, Kampung Baru,
Kuala Lumpur kira-kira pukul
6 petang.
Menurut rakannya, Johan
Aziz, Shamrin yang berasal
dari Taman Mesra, Kajang,
Selangor jatuh di padang
selepas kira-kira 15 minit
mereka bermain bola sepak.
Ketika Shamrin jatuh,dia dan rakan2 lain terus
membawa Arwah ke Hospital
Pakar Al-Islam, Kampung
Baru dan disahkan doktor arwah meninggal dunia. Jenazah Allahyarham
kemudiannya di bawa ke
Hospital Kuala Lumpur untuk
bedah siasat.
Sehingga berita ini ditulis
sekitar pukul 9.15 malam,
Khamis, Johan yang juga
bekas pengurus kumpulan
Slam masih tak
dimaklumkan oleh pihak
hospital punca kematian
penyanyi itu.
Shamrin telah melibatkan diri
dalam lapangan muzik secara
serius bersama kumpulan
Fotograf yang menampilkan
album pertama berjudul
Iramanya Bergetar pada
tahun 1989.
Setelah kejayaan album itu
mereka terus mengorak
langkah dengan
menghasilkan lima buah
album penuh.
Antara lagu yang
mempopularkan dan yang menjadi favourite Ma dari Fotograf ialah Nafas Kekasih , Asmara
Gerhana, Panah Tak
Bermata, Aku Yang Kecewa,
Salam Buat Juwita, Mengejar
Bayangan dan Luka Seribu
Rindu.. Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat. Al-Fatihah.

Update !


Fuhh..sehari tak update my blog ni rasa macam dah setahun..haha. Tapi nak wat camner kan dapat update dgn henpon jer.. Nak pakai laptop belum sampai seru lagi..doa2 kanlah ek..

Ha..raya haji da nak dekat..blum prepare ape2 lg ni. Lagipun kaki aku baru je nak baik dari terseliuh..perggh..jalan pn terkedek2 jer.. Naseb ar tak terok....
Ok lah ..otak pun dah blur..haha..lain kali aku post entri terbaru lg..
P/s: tak sabar nak tunggu lagi sebulan..jeng..jeng..jengg.. :P

05 November 2010

KATA-KATA BIJAK TENTANG CINTA


Cinta tidak pernah meminta,
ia sentiasa memberi, cinta
membawa penderitaan,
tetapi tidak pernah
berdendam, tak pernah
membalas dendam. Di mana
ada cinta di situ ada
kehidupan; manakala
kebencian membawa kepada
kemusnahan.~ Mahatma
Ghandi
Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan
untuk memegang, dua telinga
untuk
mendengar dan dua
mata untuk melihat. Tetapi
mengapa Tuhan hanya
menganugerahkan sekeping
hati pada kita? Karena Tuhan
telah memberikan sekeping
lagi hati pada seseorang
untuk kita mencarinya. Itulah cinta.
Ada 2 titis air mata mengalir
di sebuah sungai. Satu titis air
mata tu menyapa air mata yg
satu lagi, ” Saya air mata
seorang gadis yang mencintai
seorang lelaki tetapi telah
kehilangannya. Siapa kamu
pula ?” . Jawab titis air mata
kedua tu, ” Saya air mata
seorang lelaki yang menyesal
membiarkan seorang gadis
yang mencintai saya berlalu begitu saja.
Cinta sejati adalah ketika dia
mencintai orang lain, dan
kamu masih mampu
tersenyum, sambil berkata:
aku turut bahagia untukmu.
Jika kita mencintai seseorang,
kita akan sentiasa
mendoakannya walaupun dia
tidak berada disisi kita.

02 November 2010

Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza Memang Ummphhhh!!


Dua minggu yang lepas saya pergi makan PIZZA HUT di Megamall Pacific,Penang.
me n my sister choose to try pizza cheesy cheese chicken.
sebelum menu yang di order tu sampai ,kami di hidangkan dengan soup dan garlic bread,
very wonderfull taste.

About a minute,pizza kami sampai.
saya mengangkat kepingan pizza yang penuh dengan cheese mozarella.
bila suap jer dalam mulut..umpphhh..
very delicious..

Di tepi kepingan pizza rasa rangup yang mengasyikkan.
bahagian tengah pizza penuh dengan cheese-cheese yang enak seperti
parmesan,romano, cheddar, provolone and Monterey Jack.

Memang rugi kalau anda tak mencubanya.
an now sejak mencuba pizza cheesy cheese “I’m crazy about Cheeeeeeeeeeeeeeeeeese!”

 
Copyright© All Right Reserved by Cik Emma